Мед Атлант

Кабінети для хворих з гарячкою, запис онлайн: як працюють франківські поліклініки в умовах пандемії

В умовах пандемії зросло навантаження не лише на медичний персонал лікарень, але й на сімейних лікарів. У франківських поліклініках потрапити на прийом можна, записавшись онлайн чи зателефонувавши в реєстратуру.

Як повідомила Суспільному Карпати начальниця “Міської поліклініки № 5” Ярослава Протас, це зменшує черги в коридорах.

“В нас є гаряча лінія та три телефони в реєстратуру. Пацієнт може зателефонувати і з’ясувати будь-яку ситуацію, наприклад, графік прийому. Є гаряча лінія, чергують терапевти, можуть і пояснити щось”, – розповіла Ярослава Протас.

Прийом у лікарки-терапевтки Анастасії Слюсарчин розпочався о 8:00. За дві години жінка прийняла десятеро людей. На прийом пацієнти реєструються в електронну чергу.

“Пацієнт спокійно може телефонувати до лікаря на його особистий номер телефону, але в ті години часу, про які вони домовилися. Наприклад, зранку дзвонить. Знає, графік роботи лікаря і питається, чи можна сьогодні прийти на прийом. Тоді лікар сам може вирішити і записати в електронну чергу пацієнта, сказати, на котру годину йому підійти”, – розповідає Анастасія Слюсарчин.

Людмила Климюк чекає своєї черги до сімейного лікаря. Каже, що прийшла швидше, аби не затримувати медика.

“Записалася ще в п’ятницю на прийом до лікаря на 11:00 годину. Чекаю, поки вона ще приймає. Прийшла швидше, бо хотіла нормально потрапити на прийом”, – каже Людмила Климюк.

Для пацієнтів, які не уклали декларацію із сімейним лікарем, та тих, які не можуть потрапити до свого терапевта, в медзакладі створили кабінет для хворих з гарячкою. Його облаштували на першому поверсі закладу.

“В режимі живої черги він (пацієнт – ред.) заходить до цього кабінету і отримує допомогу, і рекомендації. Сьогодні було лише двоє пацієнтів. Найбільше в день зверталося 50-60 пацієнтів”, – розповів дільничний терапевт Віталій Попович.

Микола Ільків на прийом до лікаря в кабінет для хворих з гарячкою приходить не вперше. Каже, що минулого разу з лікарем обмінявся телефоном, аби попередньо узгодити час запису: “Тільки чую себе погано – дзвоню до нього. Він (лікар -ред.) піднімає телефон, каже, коли прийти. Це, розумієте, суперово. Просто телефоную і він каже, як і на котру годину, щоб займати людей”.

Детальніше в сюжеті Суспільного:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...