Мед Атлант

На Верховинщині не вистачає суміші для посипання місцевих доріг

У Верховинському районі, що на Прикарпатті, є проблема із підсипанням місцевих автодоріг. У районі не вистачає солі.

Про це кореспондентам Суспільного Карпати розповів голова районної ради Іван Шкіндюк.

За його словами, через те, що суміш не завезли вчасно, дорожники не мали чим посипати автошляхи. Як наслідок – на дорогах сталося багато ДТП.

Іван Шкіндюк каже, що на дороги державного значення суміш завезли.

“З п’ятниці на суботу впав сніг, з рейсовими автобусами були проблеми. Нам сказали, що договір буде підписаний з нашим дорожнім відділом, і що він буде обслуговувати”, – каже Іван Шкіндюк.

Станом на 16-ту годину 30-го листопада сіль та суміш на місцеві дороги Верховинщини так і не завезли. Коли її привезуть, каже Іван Шкіндюк, також невідомо.

“Це мав би раніше проводитися тендер, його проводить ДП “Дороги Прикарпаття”. Минулого року також була проблема з обслуговуванням доріг у Верховинському районі. Ми зверталися у дорожній відділ, їх заставляли і просили, щоб вони підсипали та обслуговували дороги. На це треба звертати увагу, бо це є безпека людей”, – розповів Іван Шкіндюк.

Також додав, що для того, аби у районі не виникало надзвичайних ситуацій на дорогах у зимовий період, потрібно приблизно 500 тонн суміші.

Кореспонденти Суспільного Карпати також поспілкувалися із очільником Верховинської громади Василем Мицканюком. За його словами, у райцентрі проблем із підсипанням доріг немає.

“У нас підсипані дороги. Не так, щоб всюди багато, але я не бачу аж такої великої проблеми. По району, вважаю, що з місцевими дорогами є. У селищі в нас все нормально. Шкільний транспорт сьогодні поїхав, – говорить Василь Мицканюк. – Я думаю, що не буде вистачати суміші. Попередні роки було багато, а для того, що я бачив, то зараз підсипки майже немає”.

На проблему Верховинської районної влади зреагував очільник ДП “Дороги Прикарпаття” Андрій Сазонов під час селекторної наради в облдержадміністрації. За його словами, підсипання доріг – питання підрядників. Заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Івасик доручив проконтролювати цю ситуацію та попрацювати із підрядниками.

Головне фото ілюстративне.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...