Мед Атлант

Стан готовності об’єктів «Великого будівництва» на Івано-Франківщині складає 92 відсотки

У рамках програми «Велике будівництво» в області станом на сьогодні реалізовується 14 проєктів із будівництва, реконструкції та капітального ремонту шкіл, садочків та стадіонів (5 шкіл, 6 садочків та 3 стадіони).

У зв’язку з виникненням додаткових робіт на об’єктах, що потребують значного додаткового фінансування, облдержадміністрацією було внесено зміни до переліку об’єктів, які увійшли до проекту «Велике будівництво».
Зокрема, виключено з переліку «Спортивний комплекс на вул. 22 січня в селищі Брошнів-Осада Рожнятівського району Івано-Франківської області», та «Будівництво модульного спортивного залу КУ «Молодіжний центр» Коломийської районної ради в селі Королівка Коломийського району Івано-Франківської області». Разом з тим, включено об’єкт «Реконструкція будинку культури під дитячий садок в с. Пороги Богородчанського району Івано-Франківської області».
Про це сьогодні під час онлайн-наради під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Василя Івасика розповіла директор департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Галина Магулій. Вона, зокрема, зазначила, що на реалізацію цих проектів планується залучити всього 127,988 млн грн, в тому числі: з Державного фонду регіонального розвитку – 108,218 млн грн, місцевий бюджет – 19,769 млн грн.
На сьогодні фінансовий ресурс ДФРР перерахований розпорядникам нижчого рівня, – повідомила Галина Магулій. – Касові видатки із ДФРР та місцевого бюджету складають 92,063 млн. грн. Водночас підготовлено для оплати акти виконаних робіт на суму 4,48 млн гривень. У випадку фінансування актів виконаних робіт, рівень освоєння коштів ДФРР складе 92 %.
Слід зазначити, що на сьогодні повністю завершено будівельні роботи на 11-ти об’єктах з 14 (5 шкіл, 3 садочки, 3 стадіони). Ведеться підготовка пакету документів для подачі в ДАБІ України з метою отримання сертифіката готовності об’єкта до експлуатації. Висока ступінь готовності на 3 об’єктах (дитячі садочки).
Також Галина Магулій ознайомила присутніх із ходом будівництва приймальних відділень, які споруджуються у рамках Національної програми «Велике будівництво». Наголошувалося, що на Прикарпатті реалізовуються проєкти з покращення матеріально-технічної бази та ремонтів у 9 опорних закладах охорони здоров’я, з яких в п’яти буде проведено реконструкцію та в чотирьох капітальний ремонт приймальних відділень невідкладної (екстреної) медичної допомоги. Завдяки реалізації проєктів загальна площа оновлених приймальних відділень збільшиться на 7,7 тис. кв. м. На це з державного бюджету виділено та профінансовано 72 млн грн. Загальна вартість всіх будівельних робіт складає 93,726 млн гривень, в тому числі кошти субвенції державного бюджету 72 млн грн, кошти місцевого бюджету – 21,726 млн грн.
Станом на кінець листопада касові видатки з державного бюджету – 15,65 млн. грн., з місцевих бюджетів – 2,34 млн грн. Водночас, підготовлено для оплати акти виконаних робіт по приймальних відділеннях на суму 5,489 млн. гривень
Додамо, що роботи ведуться на всіх 9-ти об’єктах.
Окрім того, під час наради з головами райдержадміністрацій обговорили питання ліквідації наслідків червневої стихії. Зазначалося, що на більшості об’єктів, які були зруйновані чи пошкоджені внаслідок повені, вже завершено усі відновлювальні роботи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...