Мед Атлант

Від сьогодні у Франківську курсують нові комунальні маршрути

На дорогах Івано-Франківської громади побільшало комунальних автобусів. З 1 грудня запустили ще 4 комунальні маршрути, які з’єднали два мікрорайони, а також центр міста з приєднаними  до Франківської громади селами. 

Про це інформує пресслужба міського голови.

“З 1 грудня на обслуговуванні КП “Електроавтотранс” 4 нові комунальні маршрути. З’явився новий маршрут №46, що з’єднав р-н “Позитрон” із р-ном “Пасічна” (вул. Симоненка – вул. Целевича), на якому працює 5 одиниць техніки, а саме турецькі автобуси “Guleryuz”. Вони такі ж комфортні як попередні, але 9-ти метрові й завдяки своїм габаритам можуть їздити вужчими вулицями та мають 26 сидячих місць. також 3 нові маршрути затвердили виконавчим комітетом, які їздитимуть з центральної частини міста в села Івано-Франківської ОТГ. Це №50 (вул. Дністровська – с. Підпечери), №51 (Управління статистики – с.Колодіївка), а також №52 (Управління статистики – с.Узин)”, – розповідає директор КП “Електроавтотранс” Віталій Голутяк.

Метою створення нового комунального сполучення №46 стояло експрес-добирання людей з одного району в інший без пересадок. Також завдяки тому, що маршрутом курсуватиме 5 одиниць транспоту – інтервал очікування автобусу  буде становити в середньому 15 хвилин. А точний графік руху автобусів можна переглянути на сайті rozklad.in.ua.

Заступник міського голови та директор департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак, якому тепер також підпорядковуватиметься управління транспорту і зв’язку, розповідає, що за останні 5 років міське управління транспорту і зв’язку кардинально змінилось. Зараз в місті дуже сильно розвинений комунальний транспорт, а саме фактично 50% перевезень є комунальними. 

“Надалі будемо розвивати громадський транспорт міста та збільшувати парк автобусів та тролейбусів КП “Електроавтотранс” в майбутньому з повним заміщенням ринку приватних перевізників. Тому що це А) – комфорт, Б) – безпека та допомога пільговим категоріям населення”, – ділиться заступник міського голови Михайло Смушак.

“Запустили 4 нові комунальні маршрути. Серед яких є №46, який з’єднав два мікрорайони – Пасічну з Позитроном. Цей маршрут доволі короткий, але буде зручний і франківці звикнуть до нього. Адже це ще одна альтернатива та можливість  для мешканців добиратись без пересадок. Зокрема, важливим є те, що вдалось запустити ще 3 комунальні маршрути в села, що приєднались до Франківська. Тобто вже маємо 53 комунальні автобуси та у майбутньому будемо намагатись збільшувати кількість комунальних маршрутів”, – коментує міський голова Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...