Мед Атлант

У Франківську судили чоловіка, який через усне зауваження підпалив чуже авто

У Франківську відбувся суд над чоловіком, який підпалив чужий автомобіль.

Конфлікт між чоловіками розпочався 29 липня, коли зловмисник рився у сміттєвих баках на вулиці Коновальця. Постраждалий зробив зауваження, щоб сміття, яке невідомий витягує з баків, потім він клав назад.

Трохи згодом, 30 липня близько 04:50 зловмисник через зроблене йому потерпілим усне зауваження, вирішив підпалити йому автомобіль марки «Volkswagen Passat».

Вночі нападник пробрався на подвір`я житлового будинку потерпілого та за допомогою одягу, який заздалегідь був підготовлений та знаходився у поліетиленовому пакеті, помістив вказаний пакет під низ передньої частини автомобіля та підпалив його та, відповідно, автомобіль.

Власник автомобіля в цей час спав та прокинувся від того, що ввімкнулося вуличне світло, яке виставлене на рух. Біля автомобіля він побачив обвинуваченого, який шкутильгаючи тікав від його машини, яка на той час вже горіла. Чоловік одразу вибіг на вулицю, намагався сам гасити пожежу, від чого отримав опіки руки.

Внаслідок підпалу зловмисник пошкодив днище транспортного засобу, чим спричинив шкоду у розмірі 3662,72 гривень.

Допитаний в судовому засіданні вину у пред`явленому обвинуваченні не визнав. Пояснив суду, що злочину він не вчиняв. Потерпілого не знає, ніколи його не бачив, не мав з ним неприязних відносин. 30.07.2020 року він знаходився вдома. Не може пояснити чому потерпілий вказує на нього як на особу, що підпалила його автомобіль. Після перегляду відеозаписів з камер спостережень, заперечив, що підпалював автомобіль потерпілого. В магазині в час на відеозаписі 30.07.2020 року о 04:54:42 годин впізнає себе. Вказує, що він там купляв алкогольні напої. Просить винести виправдувальний вирок.

В результаті сід визнав зловмисника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.194 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на три роки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...