Мед Атлант

У Братківцях відкрили нову амбулаторію. ФОТО

Нова амбулаторія відкрила свої двері у Братківцях. Тепер у новенькому та сучасному приміщенні можна отримати всі необхідні медичні послуги первинної ланки. Окрім, того, що приміщення амбулаторії просторе, воно ще й енергоощадне.

У Братківцях проживає понад 2 тисячі жителів. Раніше медичні послуги надавали у ФАПі. Але він не відповідав усім вимогам сучасних медичних послуг, адже складався лише із 2- кабінетів. Тому сучасна амбулаторія – це необхідність, інформують у пресслужбі міського голови.

«Тішимося, що така амбулаторія відкрила двері саме сьогодні у Братківцях. Адже за народними повірями: як поведешся цього дня – так і вестиметься впродовж року. Тож нехай цілий рік минає з новими відкриттями. Нехай це будуть відкриття у сфері медицини, освіти, транспорту і багатьох інших галузях», – привітав громаду міський голова Руслан Марцінків. Також він запевнив, що розвиток медичної галузі – головне завдання. «Насамперед, хочу подякувати Віталію Федоріву, який ще будучи очільником ОДА посприяв та доклав зусиль, що у нашій громаді з’явилися ці заклади. Також дякую всім, хто доклався до того, щоб громада мала належні умови для необхідних медичних послуг. У наших приміських селах є також сучасні амбулаторії. А взагалі, маємо плани також відкрити такі амбулаторії Підпечерах, у Підлужжі є приміщення. Звісно, що це не справа одного року. Але розвиток медицини для нас – у пріоритеті», – наголосив міський голова Руслан Марцінків.

У необхідності амбулаторії наголошує й в.о. директора центру первинної медичної допомоги Ганна Іванчишин. «Потреба в амбулаторіях – велика. Адже зараз сімейний лікар – це основна ланка, це найперша людина, до якої звертається пацієнт за медичною допомогою. У Братківцях проживає понад 2 тисячі людей. Тому нове приміщення тут дуже згодиться. Бо можемо мати кабінети вакцинацій, огляду вагітних, кабінети для огляду хворих», – пояснює п. Ганна.

Будівництво нової амбулаторії тривало лише 3 місяці. Але, за умови злагодженої роботи фахових працівників, цього часу цілком достатньо – запевняє генеральний підрядник Роман Татумірак. Він зауважує, що стіни, підлога та стеля належно утеплена, що дозволить зберігати тепло у зимовий період, а прохолоду – влітку. А ощадності додасть ще й електричний котел, який дозволить краще обігріти приміщення з мінімальними енергозатратами.

Заступник міського голови Віталій Федорів зізнався, що за кожним відкриттям стоїть величезна праця: «Насправді, для такої справи задіюється колосальна праця: від паперової документації, фінансових звітів, до самої будівельної діяльності. Але тішить те, що така праця приноситиме користь роками жителям. Дуже хотілося б, щоб такий заклад був у кожній громаді».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...