Мед Атлант

Марафон “Святий Миколай іде до онкохворих діток” започаткували у Франківську

Благодійний марафон “Святий Миколай іде до онкохворих діток” започаткували цьогоріч у Івано-Франківську.

Про це Суспільному Карпати розповіла Юлія Барабанова, яка зініціювала акцію.

Благодійний марафон "Святий Миколай іде до онкохворих діток" започаткували у Івано-Франківську

Такий марафон ми побачили в Оксани Сливки. А зараз складний час пандемії, тому таким чином ми вирішили заохотити людей. Як на диво, багато учасників просто надсилають кошти, не беручи участь в марафоні. Вони просто вирішили допомогти грошима. Це дуже тішить, що від щирого серця, – каже Юлія Барбанова.

Вже 13 рік поспіль у відділення онкогематології Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні у День святого Миколая приходять спонсори та голова батьківського комітету онкохворих дітей Олександра Філоненко.

Благодійний марафон "Святий Миколай іде до онкохворих діток" започаткували у Івано-Франківську
Ідея виникла в Олександри Філоненко, у неї дочка захворіла. Коли дівчинці було десять років, вона бачила, що діти дуже чекають святого Миколая. Ми з нею подружилися, беручи участь у фестивалі для дітей з інвалідністю. Там вона запропонувала дівчатам також долучитися до цієї акції. Спонсорів у нас багато, вони завжди щедрі на подарунки. Цього року благодійник виділив по тисячі шприців і систем. Хтось солодощі дасть, – каже мама дівчат Світлана Барбанова.

Донька Світлани Юлія разом із сестрою та матір’ю долучаються вже восьмий рік поспіль.

Спочатку ми давали маленькі концерти. Створювали сценарій, трохи гралися з ними. Потім разом із спонсорами ходили роздавати подарунки. Але три роки тому нам прийшла ідея, щоб збирати гроші. Ми всі надходження висвітлювали в соціальних мережах, щоб було прозоро. Перша сума була невелика – близько двох тисяч. А потім знімали відео – люди зараз вже більше довіряють, – каже Юлія Барбанова.

Благодійний марафон "Святий Миколай іде до онкохворих діток" започаткували у Івано-Франківську

У відділенні онкогематології Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні знаходиться 25 діток. Із них дівчата обирають ті сім’ї, які найбільше потребують фінансової допомоги.

Впродовж одного дня зібрали близько п’яти тисяч гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...