Мед Атлант

Наступного року в Калуші планують встановити модульну громадську вбиральню

Сьогодні на оперативній нараді у міськвиконкомі міський голова Андрій Найда запропонував комунальникам вивчити пропозицію щодо встановлення у Калуші комунального громадського туалету.

Я дивився в Івано-Франківську стаціонарні стоять, зокрема на стометрівці. Приблизно такий або інший варіант треба продумати на наступний рік.

Проблема міського туалету стоїть вже багато років. Наприкінці 2016 року мешканці міста підтримали петицію щодо побудови громадського туалету, інформують “Вікна”.

Тоді влада акцентувала на тому, що у Калуші до 2010 року був громадський туалет на вул. Грушевського, будівлю якого продали з аукціону. Новий власник мав забезпечити функціонування громадської вбиральні у частині приміщень, проте не виконав взяті на себе зобов’язання.  Наприкінці минулого року калушани через петицію знову спробували привернути увагу влади міста до відсутності громадських туалетів, проте тоді ініціатива не зібрала необхідні 150 голосів на свою підтримку.

В Івано-Франківську програму розвитку мережі громадських вбиралень затвердили ще у 2016 році. У 2017 році тут встановили модульну громадську вбиральню на вул. Грушевського  за понад 830 тис. гривень, у 2018 році — на вул. Валовій за майже 363 тис. гривень.  Як повідомляється вбиральні користуються неабияким попитом та протягом 2019 року дохід від їх експлуатації склав 87,7 тис. гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...