Мед Атлант

Прикарпатців попереджають про небезпечну кунжутову пасту з Нідерландів та хлібні палички

Головне управління Держпродспоживслужби області попереджає мешканців про небезпечні продукти.

Так, речовину оксид етилен знайшли в кунжутовій пасті (1.2 mg/kg – ppm), що експортувалась з Нідерландів (вироблено для: Machandel B.V., Haulerwijk; оптовик: De Smaakspecialist, Ulvenhout) до інших країн-членів ЄС та до України (отримувач: ТОВ «Бюро Вин», Київ).

Цю ж речовину виявили у насінні кунжуту (>0.4 mg/kg – ppm) з Індії (виробник: Barea srl, Quinto di Treviso, партія № 042). З кунжуту виготовили хлібні палички, що експортувались з Італії (виробник: Grissitalia srl, Alessandria) до інших країн-членів ЄС та до України (отримувач: ТОВ «Модерн Трейд», Одеса).

Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку: продукцію слід вилучити її з виробництва та обігу.

Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь, – йдеться у дописі.

Етиленоксид – токсична речовина. Звичайні симптоми системного отруєння оксираном — головний біль, задишка, нудота і блювання. Поріг сприйняття людиною запаху оксирану — 1,26 мг/л.

Читайте також: Прикарпатців попереджають про хлібці з небезпечним для споживання кунжутом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...