Мед Атлант

Середня зарплата у Франківську становить 10 тисяч гривень

За даними Головного управління статистики в Івано-Франківській області, середньооблікова кількість штатних працівників підприємств, установ, організацій (із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) у жовтні 2020р. становила 182,7 тис. осіб.

У січні–жовтні 2020р. розмір середньомісячної номінальної заробітної  плати штатних працівників підприємств, установ, організацій (із кількістю найманих працівників 10 і більше  осіб) становив 9719 грн, що на 11,3% більше, ніж у відповідному періоді 2019р.

Найвищий рівень оплати праці спостерігався на виробництві електричного устатковання, на підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, у сільському господарстві, сфері державного управління й оборони; обов`язкового соціального страхування, сфері транспорту, на виробництві гумових і пластмасових виробів; іншої неметалевої мінеральної продукції, на виробництві хімічних речовин і хімічної продукції, в добувній промисловості і розробленні кар’єрів, де заробітки працівників перевищили середній показник по області на 41,6% –  у 1,6 раза. Найнижчі нарахування заробітної плати зафіксовано у будівництві та на виробництві комп’ютерів, електронної та оптичної продукції (не перевищували 63,9% середнього показника по області).

Основна сума боргу із виплати заробітної плати припадає на промисловість (64,2% від загальної суми) та сферу транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (28,3%).

У Франківську середньооблікова кількість штатних працівників підприємств, установ, організацій (із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) у ІІІ кварталі 2020р. становила       72,5 тис. осіб, що складає 40,2% загальної кількості працівників по області.

Розмір середньомісячної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій (із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) у ІІІ кварталі 2020р. склав 10145 грн, що на 9,3% більше, ніж у ІІІ кварталі 2019р., і на 0,9% менше від середньообласного показника. За розміром заробітної плати у ІІІ кварталі 2020р. місто посіло 9 місце серед міст обласного значення та районів області.

                                                                             

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...