Мед Атлант

Зеленський підписав закони про допомогу населенню та бізнесу

Президент Володимир Зеленський підписав прийнятий раніше Верховною Радою закон щодо підтримки людей і бізнесу у період дії карантинних обмежень.

Про це повідомляється на сайті президента.

Йдеться про три закони.

  • Закон “Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”;
  • Закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”;
  • Закон “Про внесення змін до статті 28 Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік”.

Цими законами впроваджується низка заходів з підтримки населення на час дії карантину. Зокрема – списання частини боргів, одноразова фінансова допомога, “податкові канікули” тощо.

Так, ФОПи не зможуть отримати допомогу, якщо вони зареєстровані менше ніж за три місяці до набрання чинності цим законом; якщо у 2020 році сплатили ЄСВ за себе менше ніж за три місяці, а також якщо їхній вид діяльності не підпадає під карантинні обмеження.

Крім того, документ передбачає надання одноразової матеріальної допомоги компаніям для виплат найманим працівникам, щоб не скорочувати їх під час дії карантину. Ця норма стосується підприємств, які (на час набуття чинності законом) вимушено скоротили або можуть скоротити тривалість робочого часу працівників через простій у зв’язку з впровадженням карантину.

Розмір допомоги вираховується пропорційно скороченню робочого часу працівника, але не може перевищувати 8 тис. грн.

Читайте також: Франківського підприємця зобов’язують cплатити оренду попри карантинні “податкові канікули”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...