Мед Атлант

Через неналежне виховання цьогоріч ювенальні поліцейські склали на батьків 778 протоколів

Працівники ювенальної превенції Івано-Франківщини систематично перевіряють умови проживання та виховання дітей у сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах, чи у яких фіксувалися факти домашнього насильства.

Під час таких відвідин поліцейські разом з представниками служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді передусім мають на меті захистити діток від бездоглядності та будь-яких форм насильства над ними, покращити життя маленьких членів родин.
Ювенальні поліцейські нагадують дорослим про відповідальність, яку вони несуть за виховання та утримання дитини. З батьками проводять профілактичні бесіди щодо недопущення випадків ухилення від турботи про виховання своїх дітей, а тих, хто нехтує батьківськими обов’язками, притягують до відповідальності.
Приміром, напередодні працівники ювенальної превенції під час перевірок сімей у Косівському, Рогатинському, Верховинському, Коломийському та Тисменицькому районах виявили три факти неналежного виконання батьками обов’язків щодо виховання дітей.
А загалом цьогоріч ювенальні поліцейські склали 778 протоколів за ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).
У 93 випадках таке правопорушення фіксувалося повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення.
Наголошуємо, що працівники ювенальної превенції не обмежуються лише застосуванням заходів адміністративного впливу до батьків, які неналежно піклуються про дітей чи кривдять їх, а дбають про те, щоб виправити ситуацію, за потреби – й шляхом вилучення дітей до закладів соціального захисту.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...