Мед Атлант

У жителів гірських сіл Прикарпаття збільшиться кількість доступних телеканалів

В Івано-Франківській області нові передавачі для цифрового наземного телевізійного мовлення стандарту DVB-T2  встановлять у Верховині, Калуші, у селі Річка Косівського району та Яремчі.

Від сьогодні, 9 грудня, розпочалася трансляція восьми програм у мультиплексі MX-1 у  Верховині, що здійснюється з вежі КРРТ на горі Пушкар. Про це повідомляє Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

Після початку впровадження багатоканального телевізійного мовлення у зазначених вище населених пунктах територія покриття області цифровим сигналом значно збільшиться і за різними підрахунками становитиме близько 60%. Це певною мірою вирішить проблему так званих білих плям Прикарпаття, куди раніше цифровий сигнал не досягав.

Цій важливій події передувало рішення Національної ради щодо переоформлення ліцензії цифровому провайдеру ТОВ «Зеонбуд» у зв’язку зі збільшенням  кількості передавачів багатоканальної телемережі МХ-1 у 14 населених пунктах Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Луганської областей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...