Мед Атлант

Делятинська та Яремчанська ОТГ спільно розроблять стратегію розвитку туризму

Документ готуватимуть завдяки перемозі громад на XI обласному конкурсі проєктів та програм місцевого самоврядування обласної ради. Напрацювавши спільну стратегію, у громад з’являтимуться можливості із залучення нових інвестицій для розвитку інфраструктури, а також збільшенню потоку туристів. На цьому в ефірі «Суспільне Карпати» наголосив голова Делятинської тергромади Богдан Клим’юк.

За словами посадовця, на реалізацію проєкту з обласного бюджету виділять 300 тис. грн та ще по 150 тис. спрямують з місцевих бюджетів Делятинської та Яремчанської тергромад (загалом 600 тис. грн), повідомили у пресслужбі Івано-Франківсбкої ОДА.

«Переконаний, що такий документ сприятиме комплексному розвитку галузі туризму у наших населених пунктах. Основне завдання ініціативи – здійснити діагностику можливостей територій. Вже після того, коли матимемо стратегічне бачення, зможемо залучати інвесторів для будівництва туристичної інфраструктури. Думаю, що робота у цьому напрямі дасть хороший економічний ефект та дозволить збільшити потік туристів до наших громад», – сказав голова громади.

Богдан Клим’юк підкреслив, що вже на основі розробленого документа спільно з Яремчанською громадою мають намір створити та промаркувати туристичні маршрути, збудувати оглядові майданчики, облаштувати пляжну інфраструктуру, звести скеледроми тощо. «Хочемо створити систему послуг, аби таким чином привернути увагу туриста», – наголосив очільник Делятинської ТГ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...