Мед Атлант

Жителям одного з франківських будинків відключили газопостачання

В Івано-Франківську, на вулиці Мазепи, 165 Б, мешканці десяти квартир вже протягом двох днів живуть без опалення та теплої води.

Через заборгованість однієї квартири, АТ “Івано-Франківськгаз” від`єднало від газопостачання весь стояк, пише Суспільне.

Одна з мешканок будинку Вікторія Григорів розповідає, що “Івано-Франківськгаз” відключив абонентів через борг їхнього сусіда. Жінка каже, що від холоду у квартирах діти не могли заснути. Працівників аварійної служби не було, хоч на дошці оголошень висіло повідомлення про інвентаризацію газового обладнання.

Без води та газу: жителям одного з франківських будинків відключили газопостачання

Нам припинили газопостачання, тому що є один боржник. Сказали, нехай він заплатить, і тоді ми вам відновимо. Фактично, із нас, сусідів, зробили колекторів. Ми маємо виконувати роботу “Івано-Франківськгазу” для того, щоб їм оплатили за транспортування газу, – розповідає Вікторія Григорів.

Сусіди звернулися до боржника. Він відповів, що погасив заборгованість впродовж 50-ти хвилин. Проте у мешканців будинку до сих пір немає газу.

Схожа ситуація трапилася із жителями будинку на вулиці Івана Павла ІІ, 8. Дарія Дубик розповідає, що коли припинили постачання газу, то звернулася в аварійну службу. Там не могли пояснити, що трапилося. Далі зателефонували в службу реагування міського голови, і там, каже, пояснили, що проблеми виникли через одну із квартир. Коли сусіди звернулися до власника, він не знав, у чому справа і поїхав з’ясовувати ситуацію.

Він каже: “Добре, я йду з роботи і їду туди”. Через деякий час телефонує і відповідає: “Так, я написав їм скаргу. А вони, замість того, щоб мати зі мною якісь відносини, повісили на дверях – ремонтні роботи. Які це ремонтні роботи? Він каже: “Увесь стояк, а це дев’ять трикімнатних квартир, мали сидіти без газу? Він нічого з ними не міг вирішити в той момент і забрав заяву. Також попросив, щоб включили стояк. Через кілька годин нам було подано тепло, – розповідає мешканка будинку Дарія Дубик.

Адвокат Іван Цебрій під час телефонної розмови повідомив, що “Івано-Франківськгаз” не має права відключати постачання газу іншим споживачам, які не порушують договору та вчасно оплачують послугу. Тому рекомендує мешканцям подавати до суду на компанію.

Якщо є заборгованість у когось одного, то “Івано-Франківськгаз” має розбиратися з цим споживачем, або подавати заяву до суду про стягнення з нього заборгованості в судовому порядку, або відключати йому газ, але тільки до його квартири. Я так розумію, вони хочуть зробити заручниками всіх інших людей. Однак ці люди є споживачами і жодним чином не порушили договору. І немає необхідності і потреби, щоб їм від`єднували цілий стояк.

Без води та газу: жителям одного з франківських будинків відключили газопостачання

Начальник міського відділення “Івано-Франківськгазу” Андрій Струк стверджує, що за цими адресами проводили інвентаризацію газового обладнання. Відключення за борги не було.

Це, напевно, версії людей різних вже йдуть. Вчора не було газу, ми зробили роботи і одразу відновили. Ми ж не чекали, поки люди заплатять чи не заплатять. Я розумію: людям також треба розраховуватися. Хоча зараз карантин, а тому ми за борги не відключаємо. Проте витоки газу потрібно ліквідовувати, – каже Андрій Струк.

Сьогодні в області, борг споживачів за доставку газу складає 60 мільйонів гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...