Мед Атлант

Івано-Франківськ прийматиме чемпіонат України з шахів-2021

В Івано-Франківську відбудеться чемпіонат України з шахів серед юнаків і дівчат віком до 16-ти років.

Про це Суспільному Карпати повідомив директор Івано-Франківської ДЮСШ № 3 Павло Бойчук.

Цього року змагання у нас були заплановані на осінь, але через події, які трапилися у всьому світі (COVID-19 -ред.), вони були скасовані, і тому для нас є величезною подією та гарною новиною те, що нам дитячо-юнацька комісія Федерації шахів України дозволила провести чемпіонат України. Із сьогоднішнього дня ми починаємо працювати над втіленням цього проєкту, – каже Павло Бойчук.

Право на проведення змагань Івано-Франківськ отримує не вперше. У 2018-му та 2019-му роках відбулися два півфінали чемпіонату України з шахів до 16-ти років і молодші.

Директор Івано-Франківської ДЮСШ № 3 зазначає, що турнір був проведений на високому рівні – команди-учасники були задоволені, і суддівська колегія відзначила, що проведення чемпіонату відбулося на високому рівні.

Дати чемпіонату вже узгоджені з головним суддею з Києва. Він відбудеться з сьомого по 18 квітня 2021-го року.

Зважаючи на обставини, які зараз є у світі, ми керуємося протоколом медичних змагань і рішенням Міжнародої федерації шахів, яким передбачено, що найголовніше для організаторів – внутрішнє законодавство. Насамперед, ми орієнтуємося на Постанову МОЗу № 3236, ухвалену у червні. Крім того, ми обов’язково зважатимемо на рішення місцевої влади і протокол медичних змагань самої федерації, – розповідає старший тренер відділення шахів Івано-Франківської дитячо-юнацької спортивної школи № 3, заслужений тренер України Ігор Кобилянський.

Попередні два чемпіонати проводилися в Дитячо-юнацькому центрі на вулиці Сахарова, 27А.

Ми сподіваємося знову звернутися до директора цього закладу з проханням нас там гостинно прийняти і дозволити провести турнір. Цього року це, напевно, буде фінал. Попередні два роки нам довірили проведення півфіналів. І якщо так, то передбачено шість турнірів. Це престижно і це буде набагато складніше організувати. Якщо на класичні шахи приїде менше дітей, ми припускаємо 120, то на бліц на два дні до нас може завітати дуже багато учасників, – зазначає Ігор Кобилянський.

Тренер додає, що у ДЮСШ № 3 Івано-Франківська є потенційні призери та переможці майбутнього чемпіонату: “В нас є хлопчик 2009-го року. Він у 2020-му грав у фіналі до 12-ти років – Лук’ян Гушпіт. Сподіваємося, що він добре підготується, зіграє належно і побореться за медалі. Є двоє перспективних 9-річних хлопчиків. Мар’ян Міщук і особливо велика надія на Максима Паньківа, який цього року грав до десяти років у фіналі чемпіонату України і поділив 3-4 місце”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...