Мед Атлант

Франківців запрошують на казку-мюзикл для дорослих та дітей “Golden chick”. ВІДЕО

Франківський драмтеатр запрошує на прем’єру – казку-мюзикл для сімейного перегляду “Golden chick” (“Золоте курча”).

Показ вистави відбудеться з 17 по 22 грудня. Її режисер Ростислав Держипільський розповів, для нього ця постановка – дуже дорога.

«Крім серйозних постановок, трагедій, я дуже люблю ставити вистави для дітей. Для мене особисто це віддушина. Від процесу і результату я отримую не менше задоволення», – каже Держипільський.

У театрі давно хотіли зіграти виставу для сімейного перегляду, куди діти з батьками пішли разом. «Думаю, ми будемо це впроваджувати далі, таким чином робити прихід до театру – родинним. З дитячого віку прививає любов до хорошого. Від перегляду цієї вистави всі ми разом станемо добрішими і більше будемо цінувати один одного та родину», – зазначає Держипільський.

Назва англійською мовою – не данина моді чи для піару.

«Англійські прикольчики, слова, технічні моменти, над якими ми по-доброму намагаємося в цій казці «стібатися». Вважаю, треба показувати, коли ми починаємо «мавпувати» щось чуже, забуваючи своє», – пояснює режисер.

Зараз часто і дорослі, і діти стають заручниками Інтернету, Інстраграму, шоу. Тож ще одне завдання авторів – показати важливість живого спілкування.

Колись у драмтеатрі вже була казка «Золоте курча» – це зовсім інший варіант і дуже сучасний. Глядачів потішать живий оркестр з музикою та аранжуванням, автор якого Богдан Ткачук, і танці. Хореограф – Дмитро Лека.

Диригент Богдан Ткачук розповів, перевагою вистави є те, що у ній задіяні кращі музиканти. Він зауважив, зараз сучасні діти знають напам’ять тексти російських пісень, а українських – ні. Створюючи музику до постановки, Ткачук переслухав композиції з мультфільму і фільму-казки «Золоте курча» і створив щось зовсім інше. До того ж використав гуцульські мотиви й елементи сучасної музики.

У виставі зіграють акторка театрі і кіно Ірина Бенюк (Курча), Олег Панас (Вовк), Інна Бевза (Лисиця). Це троє молодих акторів, талановитих та перспективних.

«Казка – це перш за все магія. Вважаю, що нашим завдання – перенести цю магію в кожне серце дитини, і зробити це максимально професійно. Щоб прищепити любов до театру і живого виконання», – зауважив Дмитро Лека.

Зі слів хореографа, діти зараз дуже розвинуті і їм потрібно максимально багато динаміки. Тому такими ж динамічними старалися робити і номери вистави.

«Найголовніше, щоб ми робили те настільки професійно, щоб дитина вірила в це, надихнулася, не боялася творити, – підкреслив Лека і побажав усім вірити в магію.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...