Мед Атлант

Франківець, що збував фальсифікований алкоголь та цигарки, заплатить 85 тисяч гривень штрафу

7 грудня в Івано-Франківську відбувся суд над чоловіком, що незаконно збував алкоголь та цигарки.

Як йдеться у матеріалах справи, упродовж лютого – липня 2020 року обвинувачений незаконно придбав та збував незаконно виготовлені алкогольні напої та тютюнові вироби.

На початку лютого чоловік на території Калинівського ринку, що в Чернівцях, придбав у невідомої особи алкогольні напої торгової марки «Пшенична» (800 пляшок горілки ємністю по 0,5 літра кожна за ціною 19 000 гривень), «Bag in box» у кількості 160 штук ємністю по 10 літрів кожний за ціною 48 000 гривень та тютюнові вироби торгових марок «Marlboro», «Compliment red», «Marvel red», «Compliment blue» в кількості 2 000 штук за ціною 36 000 гривень, свідомо розуміючи. Усі товари – незаконно виготовлені та без відповідних документів, і про це покупець знав.

З метою збільшення асортименту алкогольної продукції та відповідно збільшення прибутку від їх реалізації чоловік вирішив здійснювати її придбання в офіційних представників. З лютого 2020 року по серпень обвинувачений придбавав у ТОВ «ДК «Алко-Стиль» горілку торгових марок «Наша марка», «Prime» та «Medoff»; у ТОВ «Прикарпатський торговий дім» придбавав горілку торгової марки «Zubrowka» та в ТОВ «Гравіс» придбавав коньяк торгової марки «Gudauri».

6 липня обвинувачений продав три пляшки «Clubvodka Пшенична» (25 гривень за одну пляшку) та 3 пачки «Marlboro» без марок акцизного податку (20 гривень за одну пачку).

20 липня чоловік продав 20 пляшок «Clubvodka Пшенична». А, окрім цього, незаконно виготовлені алкогольні напої та тютюнові вироби збував упродовж лютого-липня 2020 року також й іншим людям, серед були і франківці.

23-24 липня під час проведення обшуків у складських приміщеннях виявили та вилучили паперові коробки «Bag in box» заповнені горілкою в кількості 155 штук ємністю по 10 літрів кожен; 5554 пляшки горілки різної ємності. У садовому будинку, де жив чоловік, знайшли 3 пляшки горілки «Prime».

Крім того, знайшли тютюнові вироби торгової марки «UT classic blue» (40 пачок), «Marvel red» (20 пачок) та «Marlboro» (950 пачок).

На засіданні обвинувачений визнав свою вину.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання – 85000 гривень штрафу з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...