Мед Атлант

Родичі чотирьох медиків, які померли від COVID-19, отримали по 200 тисяч гривень

На Прикарпатті родичі чотирьох медиків, які померли від COVID-19, отримали від Фонду соціального страхування України одноразові допомоги у розмірі 210,2 тисяч гривень, якщо страховий випадок настав до 1 липня, та 219,7 тисяч гривень – після 1 липня.

Також для кожної з цих родин Фондом профінансовано державні страхові виплати в розмірі 1576,5 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в області.

За даними управління, станом на 1 грудня 2020 року прийнято на оплату лікарняні листки на суму 1026,3 тисяч гривень для компенсації втраченого заробітку медикам, які захворіли на COVІD-19 внаслідок виконання ними професійних обов’язків.

Трьом медичним працівникам, які при виконанні професійних обов’язків захворіли на COVІD-19 та яким встановлено відсотки втрати професійної працездатності і групу інвалідності Фондом призначено щомісячні страхові виплати та одноразові допомоги. Розмір цієї допомоги залежить від відсотків втрати працездатності та не може бути більшим за 17 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права на страхову виплату.

Одноразові страхові виплати за кошти державного бюджету для медичних працівників, яким встановлено інвалідність, що настала внаслідок гострого професійного захворювання на COVІD-19, Фондом профінансовано для двох медиків в розмірі 735 700 гривень кожному.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...