Мед Атлант

Україна може змінити Конституцію відповідно до Мінських угод — Зеленський

резидент Володимир Зеленський заявив, що Україна може змінити Конституцію лише в напрямку децентралізації відповідно до Мінських угод. Утім, це не стосується курсу на членство в НАТО.

“Стосовно змін до Конституції в напрямку децентралізації ми говоримо: це згідно з Мінськими угодами, на це ми готові. Змінювати Конституцію в тому напрямку, про який ми іноді чуємо в медіапросторі від Російської Федерації, – тут вони знають мою позицію, я говорив Путіну прямо, що тут я не згоден”, — розповів президент в інтерв’ю The New York Times, пише Суспільне.

Зеленський наголосив, що всі зміни за “Мінськом” у межах децентралізації в Конституції вже здійснюються.

“Ми хочемо, щоб на місцях у людей було більше повноважень, більше вибору, щоб вони розпоряджалися грошима, а не отримували від центральної влади завдання, що постійно спускаються. Ми це й так робимо. Якщо захочемо в цьому напрямку Донбасу більше преференцій, ось такі компроміси можуть бути – це нормальні компроміси, без компромісів війна не закінчиться, я це розумію. Але скрізь має бути логіка. В усіх діях, в усіх компромісах має бути логіка”, – зазначив глава держави.

Він також наголосив, що Україна не буде скасовувати закріплений в Конституції курс на членство в НАТО, оскільки у Мінських угодах, як і Нормандському форматі, про членство в НАТО нічого немає.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...