Мед Атлант

У Франківську презентували ролик про згубний вплив алкоголю на підлітків. ВІДЕО

Сьогодні, 21 грудня, в Івано-Франківську патрульна поліція презентувала ролик про протидію вживання алкоголю неповнолітнім.

Начальник відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції Олександра Бабецька розповіла, що таким ролик хочуть привернути увагу громадськості до проблеми алкоголю та дітей.

“Ми залучили до зйомки молодь, це і професійні актори, і учасники драмгуртку. Молодь, особливо у тепло пору, збирається на лавочках та вживає алкоголь. Це, як мінімум, неприємно, і недобрий шлях. Хочеться більше залучати дітей до позитивного дозвілля. Практично щодня патрульні зустрічаються з такими компаніями”, – зауважує Бабецька.

Патрульна зауважує, слід прищеплювати дітям культуру святкування, і передусім подавати їм власний приклад. Адже можна святкувати без алкоголю.

У ролику хлопець Андрій, який мріє стати майстром спорту, потрапляє за грати через вплив друзів. Вони разом грабують магазин. Під час нападу постраждала продавчиня. Її зіграла Анна Януш, що навчається на театральному.

Відео знімали майже рік. А загалом такі ролики патрульна поліція ролики знімають кілька разів на рік.

Андрій Матешко – одинадцятикласник, актор, що зіграв головну роль. Каже, тема ролика – актуальна, адже у місті є магазини, де легко продають алкоголь неповнолітньому. А ще додає – найбільше любить пити квас.

Влада не лишається осторонь проблеми алкоголізму серед молоді, зауважує заступник директора департаменту молодіжної політики та спорту Назарій Куземка.

“Розуміємо, що треба працювати з дітьми. З роками бачимо, що діти раніше мають перші досвіди вживання алкоголю. Для того, щоб не було негативних наслідків, хочемо говорити з нашими дітьми. Буває, що діти з 12 років вживають алкоголь”, – резюмує він.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...