Мед Атлант

Виконком виграв суд в УПЦ МП за приміщення на Чорновола

17 грудня 2020 року у Господарському суді Івано-Франківської області відбувся розгляд позовної заяви Івано-Франківської єпархії Української православної церкви до виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради у справі про скасування рішення про припинення з 19 грудня 2018 року договору оренди нежитлових приміщень на вулиці Чорновола, 6 та 6-Б.

Договір був укладений між виконавчим комітетом міської ради та Івано-Франківською єпархією Української православної церкви.

За наслідками розгляду справи судом було прийнято рішення про відмову у задоволенні вимог позивача. Про це інформує пресслужба Івано-Франківської єпархії Української православної церкви.

Попри те, що договір оренди нежитлових приміщень, який було укладено ще у 2006 році, передбачає право Івано-Франківської єпархії УПЦ на користування приміщенням до початку будівництва нового будинку за вищевказаною адресою, суд взяв до уваги доводи відповідача з приводу обмеженості строків, на які можуть укладатися договори оренди з дозволу виконкому. Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви скористається своїм правом оскаржити рішення суду першої інстанції до Західного апеляційного господарського суду, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 2019 році УПЦ МП судилася з міськвиконком щодо приміщень на Чорновола. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...