Мед Атлант

“Святий Миколаю, прийди…”: до вихованців Рогатинської спеціальної школи завітали меценати з подарунками

18 грудня, в переддень свята Миколая, до дітей з Рогатинської спеціальної школи завітали люди доброї волі – бізнесмени та небайдужі.

Для 84 вихованців школи, яким від 6 та до 15 років, привезли багато подарунків, про які вони просили Святого у своїх листах.

Прохання дітей були дуже різні. Хтось просив телефон чи планшет, а комусь хотілося б отримати “під подушку” зимове взуття або просто трохи одягу. Малята ще свято вірять в диво. Хоч їхнє життя зовсім не схоже на казку, вони продовжують чекати, бо знають, що саме в цей день до них приїде багато людей, які спробують зробити світ трохи кращим та добрішим.

До збору коштів на подарунки долучилося чимало охочих, адже список необхідних речей був дуже великий. Люди скидали гроші та привозили речі. Дехто навіть брав листи від дітей та повністю сам складав подарунок.

Волонтери провели багато часу у пошуках сюрпризів, щоб у цей день кожна дитина відчула себе щасливою. Особливу увагу приділили пакуванню подарунків, щоб все виглядало справді святково.

В цей день до дітлахів приїхало близько 40 людей. Для них навіть влаштували святковий концерт, в якому взяли участь юні франківські артисти. Проте і діти не залишили своїх меценатів без уваги – для них заспівали коляду. Декому з волонтерів також подарували подарунки, які діти робили своїми руками.

Організаторка збору та комерційний директор журналу Like Анна Угорчак каже, що меценати постійно відгукуються на запити про допомогу, які часом надходять від різних будинків. Одна з них, Альона Кісельова, вже вдруге допомагає діткам. Жінка розповідає, що після цієї любові, яку дарують діти, вона відчуває себе окриленою і це дає їй сил допомагати ще більше. Дехто з меценатів і сам має дітей, тому розуміє наскільки це важливо.

Я займаюся благодійністю щороку. Я сама маю трьох дітей, тому хочу допомогти ще й іншим. Я знаю, які це емоції, коли отримує на свято навіть ті самі цукерки. Я бачу їхні щасливі очі і хочу, щоб вони засинали щасливі, – каже Тетяна.

Керівник закладу Мирослава Кривун розповідає, що такої радості, як вони отримали в цей день, вдома отримати не вдасться, оскільки діти знаходять у складних життєвих обставинах і батьки не зможуть приділити їм стільки уваги та подарувати такі подарунки та святкову атмосферу.

Шкода, що впродовж року до дітей навідуються дуже рідко. Найбільше добрих людей приїздять саме перед святом Миколая. Дуже хотілося б, щоб і в інший час року про них не забували. У дітей складні історії життя і їм завжди потрібна допомога. Як вихователі ми намагаємось дати їм максимум і це стосується як знань та виховання, так і простої любові, якої їм так не вистачає, – каже жінка.

Додамо, що це не перший візит у цю школу. Минулого разу благодійники привезли малятам ялинку, необхідну техніку та меблі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...