Мед Атлант

Ціна пробного ЗНО-2021 зросте: коли стартує реєстрація і скільки доведеться заплатити

Вартість пробного ЗНО у 2021-му зросте. Ціна тесту залежатиме від регіону та коливатиметься у межах від 195 до 255 гривень.

Про це йдеться в сюжеті “Сніданку з 1+1”, інформує ТСН. 

В Українському центрі оцінювання якості освіти подорожчання послуги пояснили тим, що наступного року кількість тестувань значно зменшиться. Адже через карантин випускники й абітурієнти зможуть обрати лише один предмет, щоб перевірити свої знання перед тестуванням.

Реєстрація на пробне ЗНО стартує вже 5 січня і триватиме до 19 січня 2021 року. А безпосередньо саме пробне тестування відбудеться 10 квітня.

Цьогоріч вартість проведення пробного ЗНО стала дещо вищою, порівняно з попереднім роком. Це зумовлено зменшенням очікуваної кількості тестувань; по-друге, підвищенням оплати праці працівників І тарифного розряду, повідомляють на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Так, через складну ситуацію з поширенням Сovid-19 у 2021 році кожний учасник / кожна учасниця зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО, а отже, кількість тестувань значно зменшиться, унаслідок чого одиниця послуги стане суттєво дорожчою. Також маємо зауважити, що наразі оплата праці осіб, залучених до проведення пробного ЗНО, не висока, проте кількість таких працівників значна і кожен із них працює не менше п’яти годин.

Не варто забувати і про процедуру оцінювання й отримування результатів. Зокрема під час проведення пробного ЗНО буде утворено експертні комісії з питань установлення порогу «склав / не склав» і визначення результатів учасників пробного ЗНО за рейтинговою шкалою 100–200 балів та експертні комісії з питань визначення результатів учасників пробного ЗНО за шкалою 1–12 балів. А для того щоб кожний учасник / кожна учасниця міг / могла отримати свій результат в означених рейтингових шкалах, ми підтримуємо роботу сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання».

Читайте також: Як можна повернути кошти за пробне ЗНО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...