Мед Атлант

На Богородчанщині підпалили будинки та авто – інциденти розслідує поліція

За фактом пожежі помешкань та транспортного засобу слідчі розпочали кримінальні провадження, в рамках яких з’ясують всі обставини подій у Богородчанському районі. Проводяться заходи, спрямовані на встановлення зловмисників і притягнення їх до відповідальності. Ніхто з людей не постраждав.

28 грудня о 04:30 до поліції надійшло повідомлення від 58-річного чоловіка про пожежу його помешкання в селі Луквиця. Менш ніж за годину, о 05:16, 63-річний заявник повідомив про загорання будинку і транспортного засобу «ВАЗ 2106» у цьому ж селі. На місце події негайно виїхали, працівники слідчо-оперативної групи, експерти-криміналісти та кінологи зі службовою собакою. Оглянуто місце подій й прилеглу територію, інформує пресслужба обласної поліції.
Слідчо-оперативна група встановила, що загорання відбулося внаслідок занесення стороннього джерела вогню невідомою особою. У першому випадку вогнем пошкоджено фасад будівлі, а в другому – перед і ліву сторону транспортного засобу. В ході проведення першочергових слідчих дій правоохоронці вилучили пластикову пляшку ємністю 5 літрів із запахом паливо-мастильних матеріалів. Внаслідок пожежі ніхто з людей не постраждав.
Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи для встановлення зловмисників і їх місця перебування. В ході досудового розслідування правоохоронці з’ясують всі обставини подій. Камер відеоспостереження не виявлено, однак оперативники карного розшуку обласної поліції продовжують працювати на місці події для встановлення можливих свідків події.
В обох випадках призначено ряд відповідних експертиз, у ході яких будуть встановлено причини загорання автомобіля та вказаного приміщення. Триває досудове розслідування.
Розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...