Мед Атлант

На Прикарпатті триває операція «Новорічна ялинка»

Державна лісова охорона лісогосподарських підприємств, що координуються Івано-Франківським обласним управлінням, проводить цілодобове патрулювання у лісових масивах області.

Посилено контроль на територіях селекційних плантацій та ділянках цінних хвойних порід.
За незаконну порубку хвойних насаджень порушники несуть адміністративну відповідальності за ст.65 Кодексу України: штраф на фізичних осіб в розмірі від 510 грн. до 1020 грн., на посадових осіб – від 2550 грн. до 5100 грн. Крім цього, за незаконне вирубування ялинок нараховуються стягнення за завдану довкіллю шкоду у розмірі від 519 грн за одну незаконно зрубану ялинку діаметром стовбура до 10 см, діаметром до 14 см – 914 гривень, до 18 см – 2347 гривень. Також за незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання та збут деревини може загрожувати кримінальна відповідальність за статтею 246 ККУ.
За реалізацію незаконно зрубаних новорічних ялинок встановлені штрафні санкції у відповідності до статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення: штраф від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн – 1700 грн).
Нагадуємо, легально заготовлена (зрубана) новорічна ялинка повинна мати пластикову бирку зі штрих-кодом, що підтверджує законність її заготівлі та реалізації, а також дозволяє покупцю дізнатись походження купленого деревця завдяки спеціальному он-лайн сервісу https://open.ukrforest.com/. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це може свідчити про сумнівне походження ялинки.Єдиним документом на право перевезення новорічних ялинок є товарно-транспортна накладна встановленого взірця з відповідними відмітками відвантажувача, видана лісогосподарським підприємством.
 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...