Мед Атлант

Уроки – в коридорі, учительська – у підсобці: як вчаться учні франківського ліцею

Уроки – в коридорі, а вчительська – у підсобці. Так проходить навчання в Івано-Франківському ліцеї № 6 імені Івана Ревчука. Мама школяра, а також учителька ліцею Людмила Римик каже, що місця в школі не вистачає “катастрофічно”.

Жінка розповідає, що діти вчаться у коридорі, а учительські розташовані у підсобках без вікон, інформує Суспільне. Карпати.

“Цей корпус розрахований на 300 дітей. А навчається зараз у школі 547 дітей. 55 років тому, коли село Опришівці стало частиною міста, відтоді у нас немає жодного садочка. Тобто дошкільного закладу у нас немає взагалі”.

Житель мікрорайону Опришівці, багатодітний батько Олег Довгий каже, що будівництво садка було розпочате у 2019-му році, проте до цього часу звели лише фундамент. Через постійні доїзди до навчальних закладів чоловік турбується про безпеку дітей.

“Ми завжди хвилюємося, тому що по трасі на Коновальця машини їздять з величезною швидкістю. Завжди є небезпека. Це дуже погано, що немає дитячого садочка у такому великому районі. Також не раз заходив у школу, то вчителі не мають де працювати нормально”, – розповідає Олег Довгий.

Віра Данилишин працює вчителькою у ліцеї понад 40 років.

Жінка показує, в яких умовах довелося навчатися у вересні десятикласникам: Це мала бути роздягальня для дівчат. Поряд є роздягальня для хлопців. Тут мали бути душові кабіни, щоб діти могли після фізкультури помитися. Не було де цього року десятикласників помістити взагалі. Тоді розібрали стіну, на підлогу постелили нову плитку і зробили клас”.

Сьогодні жителі мікрорайону прийшли на прийом до міського голови. Люди вимагали добудувати навчально-виховний комплекс в Опришівцях.

Руслан Марцінків зазначив: “Цього року будемо закладати певну суму коштів і будемо будувати. Але це не буде за рік, і навіть не за два. Це буде за декілька років. Ми пробуємо 7-8 мільйонів гривень, але я ще про суму не можу сказати, тому що це буде вирішувати сесія міської ради у березні”.

За його словами, тендер на будівництво відбувся минулого року і загалом кошторис становить 112 мільйонів.

Читайте також: Мешканці Опришівців просять депутатів побудувати школу та садок.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...