Мед Атлант

Притулок від насильника: для кого у Франківську працює кризова кімната. ВІДЕО

У серпні в Івано-Франківську відкрили кризову кімнату для постраждалих від домашнього насильства. Це перша така кімната в області. Скористатися нею жертви насилля можуть незалежно від прописки.

Ідея відкрити кризову кімнату виникла у голови громадської організації “Дом 48.24” Наталії Вишневецької під час співпраці з поліцією щодо запобігання домашньому насильству. Проєкт вдалося реалізувати завдяки гранту.

За час роботи кризової кімнати прихистили  13 жінок і 15 дітей.

Перебувати у кризовій кімнаті жертви насилля можуть до місяця. Адреса квартири – засекречена. Її фото ніде не публікують. Конспірація дозволяє гарантувати безпеку жертвам домашнього насилля.

Якщо ви постраждали від домашнього насильства або вам загрожує небезпека, телефонуйте у поліцію «102».  Це один із способів потрапити до кризової кімнати. Також можна особисто звернутися до громадської організації “Дом 48.24”.

Також ви завжди можете звернутися на гарячу лінію 0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер) з будь-якого телефону по всій території України. Лінія є безкоштовною, анонімною та конфіденційною. Тут вам порадять, що робити у вашій конкретній ситуації в конкретний момент. Якщо насильство відбувається безпосередньо в момент дзвінка, вас одразу перемкнуть на поліцію.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...