Мед Атлант

Франківським інспекторам з паркування придбають евакуатор

Муніципальна інспекція з паркування офіційно запрацювала та вперше вийшла на вулиці міста 13 листопада 2019 року. Перед інспекторами стояло головне завдання – звільнити центр міста від хаотичного паркування. 

Окрім накладання штрафів за порушення правил інспектори також займаються й профілактичною та роз’яснювальною роботою з водіями та автовласниками, інформують у пресслужбі міського голови.

“Ми не є службою оперативного реагування, на це є органи поліції. В нас є 8 визначених маршрутів містом. В основному – центральна частина міста. Вулиці Крушельницької, Грушевського, Сахарова, Василіянок та інші. В основному в цій частині міста працюють інспектори тому, що тут найбільша кількість порушень зупинки чи стоянки. А також виходимо на звернення служби 1580”, – розповідає начальник відділу інспекції з паркування управління транспорту та зв’язку Михайло Костельний. 

Зараз штат відділу складає 5 осіб. Рік і місяць потому ми можемо оцінити їхню діяльність.

За період від 1 грудня 2019 року до 24 грудня 2020року інспекція з паркування склала 5202 адміністративні протоколи на суму 1 733 797 гривень. З яких вже поступило: 945 726 гривень.

“Паркування – це одне із глобальних проблемних питань,  яке ми повинні вирішувати в місті. Зараз ми маємо неупорядковану систему паркування, оскільки ми зараз не можемо одномоментно збудувати нові паркінги. А інспекція з паркування нам допомагає упорядковувати, і діє цей рік досить успішно та вже є результат. Адже вже більше мільйона гривень вони заробили в бюджет міста. Але їхня мета – не збільшити кількість надходжень – а упорядкувати систему паркування, автоматизувати її, щоб у дворах не було стихійного паркування”, – коментує заступник міського голови – директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак.

Зокрема ділиться, що зовсім скоро “паркувальники” отримають евакуатор, щоб оперативно забирати транспортні засоби, що обмежують рух.

“Служба з паркування дуже добре себе показала. Ми будемо збільшувати кількість працівників, й, окрім того, зовсім скоро придбаємо для інспекторів евакуатор, що дозволить ефективніше виконувати роботу”, – каже міський голова Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...