Мед Атлант

На Сівці зловили браконьєра з рибою: чоловік завдав збитків на 30 тисяч

На річці Сівка особою завдано збитків на суму більше 30 тисяч гривень.

29 грудня 2020 року державними інспекторами Івано-Франківського рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронного рейду поблизу с.Мошківці Калуського району на р.Сівка близько 16 години виявлено мешканця с.Мошківці під час здійснення порушення природоохоронного законодавства – вилучення з природного середовища водних біоресурсів забороненим знаряддям лову. У поліетиленовому пакеті без води знаходилася у снулому стані риба, внесена до Червоної книги України – 3 екз. вирезуба причорноморського (загальною вагою 280 г), 3 екз. яльця звичайного (загальною вагою 240 г), а також 1 екз. білизни звичайної (вагою 170 г.) та 1 екз. верховодки звичайної (вагою 20 г). Загальна сума збитків, завданих особою, що здійснила правопорушення, склала 31 262 грн. Загальна вага вилучених водних біоресурсів у снулому стані склала 710 г.
Заборонене знаряддя лову («екран” розміром 1×1 м, вічко 25 мм) вилучено, складено протоколи по ст. 90 («Порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України») та ст. 85 ч.4 («Грубе порушення правил рибальства»), опис-оцінку вилучених водних біоресурсів та вилученого знаряддя лову.
В Івано-Франківському рибоохоронному патрулі працює цілодобова телефонна «гаряча лінія»: (097) 392-72-80. За цим номером громадяни можуть повідомити рибпатрульним інформацію про браконьєрство, незаконне добування піщано-гравійної суміші на берегах річок, продаж заборонених знарядь лову для вжиття заходів реагування та притягнення винних осіб до відповідальності.
довідкова інформація:
Розрахунок збитків здійснювався згідно Постанови КМУ від 07.11.2012 № 1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)» (незалежно від розміру, сума збитків за 1 екз. вирезуба причорноморського становить 10 000 грн, яльця звичайного – 330 грн) та згідно постанови КМУ № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання)або знищення цінних видів водних біоресурсів» (незалежно від розміру, сума збитків за 1 екз. білизни звичайної становить 255 грн, верховодки звичайної – 17 грн).
Згідно п.3.15 правил любительського і спортивного рибальства, зокрема забороняється лов водних живих ресурсів із застосуванням знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань. Грубе порушення правил рибальства, згідно ч.4 ст.85 КУпАП, тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої і на посадових осіб – від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...