Мед Атлант

Центр практичної стоматології: професіоналізм, гідний вашої довіри

Нещодавно Центр практичної  стоматології в Івано-Франківську відзначив свій пятирічний ювілей. Увесь цей час прогресивний, молодий, турботливий колектив успішно працює над створенням щасливих посмішок у дорослих та дітей. Про лікарські династії, нові методи лікування та час поза роботою дізнавалися у  керівника клініки, лікаря-стоматалога Андрія Гніди.

 

Медицина славиться своїми династіями. Андрію, Ви також належите до тих стоматологів, хто продовжив справу свого батька. Легко прийняли рішення у виборі фаху чи були інші варіанти?

У дитинстві багато часу проводив біля батька, бачив та знав, як виглядає щоденна праця стоматолога. Тому вибір професії був для мене доволі логічним.

 

Ваша дружина та сестра також стоматологи, як Вам  працюється разом в одній клініці?

Прекрасно. Ми завжди підтримуємо одне одного у розвитку, розуміємо специфіку роботи. Та й для пацієнтів це великий плюс. Попри те, що кожен з нас має свій напрямок роботи, ми тісно комунікуємо та при потребі спільно працюємо над вирішенням тієї чи іншої стоматологічної проблеми.

 

Чи продовжить Ваша маленька донечка справу батьків поки говорити рано. Та чи б хотіли б Ви цього?

Стоматологія – нелегка професія, вона вимагає постійного самовдосконалення,  навчання, копіткої праці. Звичайно, що мені хотілося б, аби сімейну справу продовжили та розвивали далі. Але, з іншого боку, якщо цей фах виявиться для неї абсолютно не близьким – дамо можливість  вибирати свій шлях самостійно.

 

Зазирнімо трішки в минуле. Розкажіть, коли почав працювати Центр практичної стоматології  та кому належить ідея його створення?

Ідея створення клініки належить моєму батькові. Після багатьох років робити у державній стоматології він відкрив власну клініку в Міжгір’ї, яка успішно працює ось уже 14 років. Центр практичної стоматології в Івано-Франківську  відчинив свої двері для пацієнтів 5 років тому. Тут ми втілили власне бачення сучасної стоматології, яка б поєднувала кваліфікований турботливий колектив, сучасне устаткування і комфортну атмосферу.

 

Як формували колектив клініки, які спеціалісти у Вас працюють?

На мою думку, один лікар не може бути спеціалістом у всьому. Тому колектив нашої клініки складається з фахівців, які спеціалізуються на різних напрямках: терапевтична стоматологія, ортопедія, імплантологія, ортодонтія, дитяча стоматологія, а також в нашій команді працюють анестезіологи. Розвиваючись та вдосконалюючись у своїй сфері, ми об’єднуємо наші знання та вміння заради відмінного результату для кожного нашого пацієнта.

Підбираючи медичний персонал, завжди дивлюся, чи зацікавлена людина в результатах своєї роботи, чи  відчуває свою відповідальність за внесок, який вона робить у загальний результат лікування, чи любить вона те, що робить.

 

Які види лікування зубів пропонує Ваша клініка пацієнтам?

У нашій клініці представлений увесь спектр стоматологічних послуг.

 

Імплантація. Наскільки затребуваний цей метод сьогодні?

Сьогодні імплантація є найбільш прогресивним методом заміщення відсутніх зубів. І не має значення, який зуб втрачено. Відновити можна один, декілька або всі відсутні зуби. І це не єдина перевага. На відміну від встановлення мостових чи знімних протезів, при імплантації ми не пошкоджуємо здорові сусідні зуби та не перевантажуємо їх. До того ж, термін служби імплантатів значно вищий, ніж  будь-яких інших протезів. За умови ретельного догляду за порожниною рота, вони прослужать людині багато років. Ще одна важлива перевага імплантатів – їхня  максимальна естетичність. Це особливо важливо при відновленні передніх зубів, в зоні посмішки.  Відрізнити імплантований зуб від справжнього може тільки лікар після уважного огляду ротової порожнини.

Успішно повернути красиву посмішку можливо навіть при повній відсутності зубів. Встановивши по 4-6 імплантатів на кожній щелепі, на них фіксується протез. Тож ефективне  рішення можна знайти завжди – навіть у найскладніших випадках. Також у нашій клініці є можливість пролікувати зуби у сні, що особливо актуально для пацієнтів, яким необхідно провести великі об’єми робіт.

 

Розкажіть, будь ласка, детальніше  про  цей метод лікування. 

Цей метод відрізняється від звичайного лікування лише тим, що пацієнт знаходитися у медикаментозному сні. Ми застосовуємо його для лікування і дорослих, і дітей, якщо до цього є відповідні покази.

У всьому світі лікування маленьких пацієнтів під наркозом є золотим стандартом якості та безпеки. Процедура проводиться за допомогою сучасних нетоксичних медикаментів, які швидко виводяться з організму в спеціально обладнаному кабінеті. Увесь процес лікування перебуває під пильним контролем анестезіолога, лікаря-стоматолога та їхніх асистентів. Це командна робота, де кожен відповідає за свою ділянку і використовує кожну хвилину по-максимуму.

 

Кому показано проведення стоматологічного лікування уві сні?

Найчастіше його застосовують для лікування дітей за станом загального здоров’я, малого віку, з попереднім негативним досвідом лікування зубів, які категорично не налаштовані на лікування у звичайних умовах, при великих об‘ємах роботи та потребі складних  маніпуляцій, які будуть займати багато часу, пацієнтам з алергією на місцеві анестетики та дітям з особливостями фізіологічного та інтелектуального розвитку.

 

Що потрібно для виконання медикаментозного сну ?

У нас в Центрі практичної стоматології дотримано низку вимог для того, щоб проводити таке лікування. По-перше, є нове, сучасне та сертифіковане обладнання, яке дозволяє безпечно проводити всі маніпуляції, постійно моніторити стан організму пацієнта, а також усе реанімаційне обладнання для гарантування  безпеки життя та здоров‘я пацієнта. По-друге, висока кваліфікація і серйозний професійний досвід лікарів-анестезіологів. По-третє, ретельне обстеження дитини перед лікуванням в наркозі. Ми застосовуємо лише найсучасніші і нешкідливі препарати та створили усі належні умови для комфортного перебування в період відновлення, де дитина прокидається після сну під наглядом лікаря-анестезіолога, а батьки знаходяться поруч. Наша клініка має всі відповідні ліцензії та необхідні дозвільні документи для проведення цього виду діяльності.

 

А як щодо вирівнювання зубного ряду?

У нашій клініці ми працюємо над вирішенням усього  спектру ортодонтичних проблем: скупчення, скривлення зубів, значні проміжки між ними, неправильний прикус, зуби, які виступають вперед. Відповідно до медичних показань на вибір пацієнта пропонуємо широкий арсенал засобів: від лікування класичними традиційними брекет-системами до застосування інноваційних  методів, що майже не помітні для стороннього ока. Зокрема, використовуємо елайнери – прозорі зубні  капи з біополімеру, які виготовляються індивідуально для кожного пацієнта після сканування його ротової порожнини. Це прекрасна альтернатива для тих, хто комплексує  з приводу своєї посмішки  і  хотів би  її виправити, не привертаючи увагу оточуючих. Утім, це не єдина перевага цієї системи. Зручні у застосуванні, відсутність потреби змінювати звичний ритм життя та особливої гігієни – додаткові та вагомі плюси методу.

 

Перелік стоматологічних послуг на сьогодні дуже широкий та представлений у багатьох медичних закладах. Як пацієнту визначитися, кому довірити своє  здоров’я та яку клініку обрати?

Перше, на що слід звернути увагу, – це на професіоналізм лікаря та наскільки вам комфортно вибудовувати з ним комунікацію. Також важливо, щоб у клініці, де ви лікуєтеся, були спеціалісти вузького профілю, до прикладу, ортодонти, хірурги, до яких можна звернутися для глибшого дослідження та найбільш оптимального вирішення вашої стоматологічної  проблеми. Зрозуміло, що кожен пацієнт зважає на вартість лікування, але здоров’я – це не  те, на чому варто економити. Якісні  послуги не можуть бути дешевими.

 

Кому Ви довіряєте лікування своїх зубів?

Звісно, команді Центру практичної стоматології, зокрема моєму колезі Олегу Олеговичу Гавінському.

 

Що для Вас головне в роботі?

Безперечно, що найголовніше в роботі кожного лікаря – це здоров’я пацієнта. Якщо ж говорити про естетичну складову стоматології, то для нас важливий якісний результат лікування. Прагнемо, щоб він був таким, аби могли ним пишатися і водночас, щоб він радував пацієнта.

 

Щоб добре працювати, потрібно гарно відпочивати. Яким є Ваше життя поза медичною практикою?

70% свого часу я проводжу на роботі, оскільки, окрім лікування пацієнтів, є чимало організаційних питань. Тож увесь вільний час намагаюся провести з дружиною та донечкою й приділити увагу найріднішим.

 

Що далі? З яким настроєм дивитися в новий 2021-й рік?

Попри різні обставини, життя невпинно рухається вперед. Ми постійно працюємо над вдосконаленням нашої роботи, впроваджуємо нові прогресивні технології. Так нещодавно придбали сучасні інтраоральні сканери та переводимо лікування в цифровий формат. Цей рік довів, що ми не можемо точно прогнозувати, що буде попереду, але можемо цінувати кожну мить, те, що ми маємо тут і зараз.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...