Мед Атлант

Бійка іноземців у Франківську. Студенти з Індії розповіли свою версію конфлікту

В Івано-Франківську студенти-медики з Індії заявили про утиски з боку громадян Пакистану.

За їхніми словами, на них напали та побили, і така ситуація стається не вперше, пише Суспільне Карпати.

Бійка між іноземцями сталася біля Пасажу Гартенберг в Івано-Франківську увечері 30-го грудня 2020-го року.

Громадянин Індії Джас Вандєдов – один із тих, хто постраждав під час бійки. У хлопця – зламана рука.

Бійка іноземців у Франківську. Студенти з Індії розповіли свою версію конфлікту

Ми йшли зі сторони Пасажу на стометрівку. Тут на нас налітають 10 чи 15 людей. Б’ють по руках та голові. Налітають на нас і кажуть, що ми лузери, що ми з Індії, і б’ють. Ми просто стояли собі і пили каву, – розповів Джас Вандєдов.

Після цього випадку потерпілий звернувся в медичний заклад та написав заяву в поліцію. Таку інформацію Суспільному підтвердила речниця обласної поліції Христина Максимчак.

Чоловік-іноземець звернувся за медичною допомогою. У нього зламана рука. Відповідно, він написав звернення в поліцію. Звернення ми зареєстрували. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1. ст. 122 Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове розслідування. Ми перевіряємо камери спостереження і взагалі встановлюємо обставини даної ситуації, – каже Христина Максимчак.

Бійка іноземців у Франківську. Студенти з Індії розповіли свою версію конфлікту

Масрур Ахмед – власник компанії, яка займається офіційним влаштуванням на навчання студентів з Індії в медичний університет. Каже, що громадяни Індії, які навчаються в Івано-Франківську, не вперше скаржаться йому на те, що їх б’ють громадяни Пакистану.

Перший раз я почув від одного зі студентів про бійку біля супермаркету в центрі. Наші студенти там недалеко живуть. Їх били троє людей. Йому розсікли брову. Було дуже багато крові, – розповів Масрур Ахмед.

За його словами, така ж ситуація сталася з громадянином Індії 27-го грудня минулого року. Масрур Ахмед каже, що пакистанці, які нібито побили студентів з Індії, приїхали до Івано-Франківська з Кропивницького та Маріуполя. Жодних документів на право проживати в місті у них немає.

Бійка іноземців у Франківську. Студенти з Індії розповіли свою версію конфлікту

Аби дізнатися, чи навчаються особи, причетні до конфлікту, в Івано-Франківському національному медичному університеті, Суспільне Карпати звернулося за коментарем до прессекретаря навчального закладу Надії Шегди. Вона пообіцяла, що з’ясує це та надасть інформацію, проте згодом на телефонні дзвінки не відповідала.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...