Мед Атлант

Відійшла у вічність відома музикознавиця, що родом з Коломиї

Учора. 5 січня, відійшла у вічність відома українська музикознавиця Стефанія Павлишин.

Про це повідомила старша наукова співробітниця Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові Роксоляна Мисько-Пасічник, пише “Твоє місто”.

«Отримали сумну звістку –  відійшла у вічність Стефанія Павлишин, доктор мистецтвознавства, професор, найавторитетніший музикознавець другої половини ХХ – перших десятиліть ХХІ ст., ціла епоха в історії українського музикознавства», – повідомила вона.

Про сумну звістку повідомила у фейсбуку докторка мистецтвознавства, професорка Ганна Карась.

Зупинилося серце великої українки, відомої української музикознавиці, професорки, членкині правління Національної Спілки композиторів України та почесної членкині Галицького Музичного Товариства Стефанії Степанівни Павлишин. Саме вона відкривала імена Дениса Січинського та Василя Барвінського у ті складні часи, коли такі дослідження не віталися. Для нас, молодшого покоління музикознавців, Стефанія Степанівна завжди була і залишається прикладом чесності і безкопромісності в науці, енциклопедичних знань, вільного володіння іноземними мовами, відкриттям незвіданого! Її праці, вся наукова спадщина назавжди залишаться в скарбниці української науки, з якої черпатиме ще не одне покоління! Дякую, Стефаніє Степанівно, за честь знати Вас, спілкуватися і наслідувати! – йдеться у дописі.

Стефанія Павлишин народилася 20 травня 1930 року у Коломиї. Була членкинею Спілки композиторів, правління Національної Спілки композиторів України та Наукового Товариства Шевченка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...