Мед Атлант

Зимовий локдаун: що зміниться для українців після посилення карантину

Від 8 січня в Україні розпочинається суворий карантин. Попри розмови про його можливе перенесення, у Міністерстві охорони здоров’я наполягають: цього не станеться. І завтра вся країна прокинеться в новій реальності.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

До початку зимового локдауну залишається менше доби, і ще можна встигнути сходити на шопінг,  поїсти чи випити кави в ресторані, а ввечері піти в кіно чи подивитись виставу. Адже найближчих три тижні усе це буде під забороною.

Так само не працюватимуть спортзали та басейни. Припиняють роботу непродовольчі ринки. На карантинні канікули йдуть школярі та студенти.  Досі незмінним лишається і носіння масок.

Натомість працюватимуть садочки, курсуватиме громадський транспорт. Продуктові магазини, ринки, аптеки та заправки теж працюватимуть. А до салонів краси можна буде потрапити за попереднім записом. Побутову хімію за вчорашнім уточненням уряду теж продавати можна.

Великого аншлагу в торговельних центрах  поки що немає, але ті, хто прийшли сьогодні, кажуть: це аби не стояти в чергах завтра.

На всю потужність до суворого карантину готуються і в ресторанах. Охочих потрапити на вечерю, яка від післязавтра буде можлива лише за доставкою  – росте, а додатки вже готові до замовлень-онлайн. Не відстають кияни і в попиті на кіно, деякі фільми збирають аншлаги і навіть охочих потрапити нелегально.

Попри всі дискусії в мережі щодо можливого перенесення  – локдауну таки бути, каже очільник МОЗ Максим Степанов.

“Міністерство охорони здоров’я не вносило таких пропозицій  і у нас зовсім інша думка. Ми прогнозуємо зростання кількості хворих після новорічних свят, також у нас буде зростання кількості хворих по грипу”, – зазначив міністр.

За його словами, локдаун узимку мав би запобігти посиленню карантину навесні. Тим часом обласні центри вже заявляють про те, що обійдуться без локдауну. Першим про це сьогодні заявив міський голова Тернополя Сергій Надал. Таке рішення він пояснює різким зменшенням кількості хворих.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...