Мед Атлант

На базі концертного залу в Калуші планують міжнародний фестиваль

Міський голова Андрій Найда провів нараду із менеджерами проєкту “Культура у віддзеркаленні — реставрація Будинку Культури в м. Сеїні (Румунія) та Концертного Залу в м. Калуш (Україна) у мультикультурні центри» в рамках програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020».

Зокрема, проєкт передбачає облаштування доступності для дітей, молоді і дорослих людей із функціональними обмеженнями: підйомник до сцени мультикультурного центру та придбання автобуса для перевезення таких осіб з таким же підйомником.

Окрім реставрації концертного залу в мультикультурний центр, в якому будуть знайомитись з культурою Румунії, планується співпраця з містами Польщі, Австрії та Угорщини. Завдяки спільним проєктам калушани матимуть змогу ознайомлюватись з культурою, традиціями та історією цих держав.

Цьогоріч, у рамках реалізації проєкту з реставрації концертного залу, заплановано проведення майстер-класів з художньої творчості для українських та румунських дітей та спільний фестиваль на базі мультикультурного центру, а також поїздки дитячих творчих колективів Калуської громади в міста Сеїні та румунських — до Калуша.

Як повідомляли “Вікна”, у вересні 2019 року Калуш виграв 10-мільйонний міжнародний грант, який став найбільшим в історії міста.

Концертний зал має стати Мультикультурним центром для міжнародної співпраці, а в майбутньому в залу є шанси стати філармонією й справжньою окрасою міста.

Грант на суму 325 тис. євро передбачає абсолютно всі витрати: від облаштування залу — до придбання мікроавтобусу для перевезень дітей та молоді з обмеженими можливостями та творчих колективів.

Реставраційні роботи планують завершити в серпні 2021 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...