Мед Атлант

Тариф з 4G: коли безліміт – не вигідно?

Під час підключення того чи іншого тарифу, більшість українців звертають увагу на інтернет. Так каже статистика. Безумовно, прогресивний розвиток мереж 4G, про які детальніше можно дізнатися за посиланням https://kyivstar.ua/shcho-take-4g-lte дозволяє підключатися до швидкісного інтернету практично в будь-якій точці країни. Тому важливо мати у пакеті достатній обсяг інтернету, щоб не замислюватися про його залишок.

На що слід звернути увагу, вибираючи відповідний тариф та чому не варто гнатися за безлімітом? Про це ми спитали фахівців Київстар.

Увага на доступний ліміт

У загальнонаціональних тарифах передплаченого зв’язку Київстар встановили ліміти інтернету, в межах якого абонент може користуватися послугами без додаткової плати. 

Розподіл у тарифах зараз виглядає так:

  • “Спілкування без меж” – 6 000 Мб;
  • “Розваги без меж” – 12 000 Мб;
  • “Відео без меж” – 18 000 Мб.

Аналогічні ліміти встановлені й у базових контрактних тарифах “Київстар сім’я” та Smart. Повний безліміт можна отримати на контракті (в тарифах Smart + вартістю 225 грн/міс). Але чи варто гнатися за безлімітом та переплачувати за нього гроші? 

Київстар рекомендує уважно придивитися до додаткових умов тарифів, в них є вигідні пропозиції.

Сервіси без тарифікації: плюси та мінуси 

У всіх передплачених тарифах, де встановлений ліміт інтернету, передбачена можливість доступу до кількох десятків сервісів без додаткової тарифікації трафіку. Це означає, що відправити повідомлення через Viber або переглядати відео на YouTube можна без використання мегабайтів інтернету на рахунку.

Для прикладу: в тарифі “Розваги без меж” безкоштовно доступні:

  • соціальні мережі та месенджери (Facebook, Skype, TikTok, Instagram);
  • сервіси для навчання (Wikipedia, Duolingo, Sololearn);
  • музичні хаби (Spotify, Google Play Music, YouTube Music);
  • ігрові платформи (World of Tanks, Twitch, Minecraft)

А куди ж тоді в цьому випадку витрачати мегабайти? Правильне питання. Для багатьох абонентів встановленого у тарифі ліміту з лишком достатньо. Витратити мегабайти можна на доступ до стрімінгу, пошуки товарів в інтернет-магазинах, відвідування освітніх ресурсів. Варіантів багато, але статистика свідчить: найбільший час абоненти витрачають саме на ті сервіси, безлімітний доступ до яких вже є в багатьох тарифах.

Контракт чи передоплата?

У контрактних тарифних планах передбачено безліміт на інтернет вже в тарифі Smart + за 225 грн/міс. Але важливо розуміти, що на максимальній доступній швидкості інтернету можна використати до 40 Гб. Після цього швидкість інтернету може бути обмежена, щоб не допустити перевантаження мережі  та зменшення швидкості для інших користувачів. При цьому, у абонентів не буде жодних обмежень на обсяг інтернету, який можна використати. 

Хтось здатний на меншій швидкості протягом місяця використати 100 і навіть 1000 Гб інтернету. Але не всім треба такі великі обсяги, тому для повсякденного використання не завжди варто гнатися за дорогими тарифами. Навіть базові плани можуть повністю закрити більшість потреб абонентів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...