Мед Атлант

Тарифний протест: у Голині мешканці можуть перекрити дорогу безстроково

 У Голині в попереджувальній акції 11 січня взяли участь близько двох сотень мешканців найбільшого села Калуської міської громади. У такий спосіб люди висловили свій протест проти підвищення тарифів на газ та за доставку газу.

Як повідомив виданню «Вікна» депутат Калуської міської ради, житель села Голинь Іван Мазурик, люди зібралися об 11.00, щоб обговорити різке підвищення тарифів на газ та транспортування газу. Причому акцію ніхто не організовував.

Попередньо люди не планували перекривати дорогу, а лише мали намір обговорити ситуацію та порадитися щодо наступних кроків, зокрема, напрацювати звернення до міської влади. Ідея блокування дороги виникла спонтанно. Як зазначив Іван Мазурик, люди у відчаї, озлоблені та готові до рішучих кроків для захисту своїх прав.

Фото: Калуш 112.

Мешканці села перекрили проїзд дорогою на пів години. Вони ходили двома пішохідними переходами, причому час від часу машини пропускали. Це — попереджувальна акція: громада готова і надалі боротися проти тарифного свавілля.

Також жителі села склали текст звернень до міської влади та калуської поліції, і 11 січня їх вже зареєстрували. Як зазначив Іван Мазурик, люди хочуть, щоб міська влада активно включилися у боротьбу за їхні права, тож, депутат ініціюватиме розгляд питання на сесії.

У зверненні жителі Голиня вказують, що надра належать народу, а тому «жителі усієї України повинні тільки платити за перекачування газу».

Вимоги Голинської громади:

— знизити тарифи на газ;

— відмінити плату за транспортування газу;

— скасувати урядову постанову про підвищення тарифів на електроенергію;

— повернути територіальній громаді майно Калуського газового господарства: вуличні газопроводи та споруди газорозподільчих пунктів.

До речі, вуличні газопроводи та споруди газорозподільчих пунктів свого часу будували коштом бюджетів громад та за фінансової участі жителів.

У випадку невиконання своїх вимоги мешканці Голиня обіцяють вдатися до безстрокової акції протесту — перекриття дороги в селі з 15 січня.

Нагадаємо, у Франківську та й по інших населених пунктах області протестували проти високих тарифів. 

У місті біля “Івано-Франківськгазу” зібралися близько пів сотні людей.

Опісля протестувальники прийшли в ОДА. 

Читайте також: Мер анонсував збір підписів проти високих тарифів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...