Мед Атлант

МОН радить учителям слідкувати за зовнішнім виглядом під час онлайн-уроків

Міністерство освіти і науки радить учителям слідкувати за власним зовнішнім виглядом під час проведення уроків у режимі відеодзвінків.

Відповідні рекомендації розміщенні на Facebook-сторінці освітнього відомства, інформує osvita.ua.

У Міносвіти зазначають, що найчастіше під час дистанційного навчання українські вчителі використовують такі застосунки – Skype, Hangouts i Zoom.

У зв’язку з тим, відомством запропоновано п’ять правил, як безпечно використовувати відеодзвінки.

«Слідкуйте за власним зовнішнім виглядом. Зовнішній вигляд не менш важливий як під час онлайн-уроків, так і під час офлайн-навчання. Тому обирайте звичне вбрання для роботи в онлайн-форматі», – радять вчителям у Міністерстві освіти.

Також учителям рекомендують обирати відповідний фон для проведення навчання.

«Слідкуйте за фоном під час відеодзвінків. На фоні не має бути сторонніх предметів, що надавали б особисту інформацію (ім’я, прізвище, особисті фото, сертифікати та інше)», – зазначають у відомстві.

Окрім того, при дистанційному навчанні вчителі мають дотримуватись правил ефективної комунікації.

«Навчання онлайн – це точно про нові технології та здобуття знань у новому форматі. Намагайтеся прислухатися до учнів та отримувати зворотній зв’язок щодо уроків. У такий спосіб ви зможете «чути» один одного та краще працювати над матеріалами», – повідомляють у міністерстві.

Окрема рекомендація Міносвіти стосується встановлення власних правил під час проведення онлайн-уроків.

«Під час онлайн-навчання має бути дисципліна така ж, як і під час уроків оффлайн. Тому рекомендуємо створити власні правила для уроків: підключатися до уроків без запізнення, вмикати камеру, активно обговорювати завдання, вдягатися, як і на навчання офлайн, тощо», – радять у МОН.

Ще одна порада від МОН стосується використання перевірених вебресурсів в ході дистанційного навчання.

«Для дистанційних уроків варто використовувати тільки перевірені ресурси за рекомендаціями закладів освіти або колег, які мали позитивний досвід використання», – йдеться у рекомендаціях Міністерства освіти і науки щодо організації дистанційного навчання вчителями.

Читайте також: Як перевести дитину на повне дистанційне навчання – пояснює МОН.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...