Мед Атлант

На Франківщині підготувались до ремонту найскладнішого мостового переходу

На Прикарпатті відремонтують найскладніший мостовий перехід, який знаходиться у Делятині. Роботи там проводитимуть під час руху автомобілів, бо об’їзної дороги немає.

Як передає Укрінформ, про це на щотижневій нараді повідомив керівник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак.

«Один із найскладніших об’єктів – це мостовий перехід у Делятині. У чому складність? Там немає можливості зробити об’їзд , тому роботи будуть проводитись під рухом, а міст заокруглений, звужений і ми його будемо розширювати. Під ним проходить залізнична лінія і протікає річка. Тобто, там – увесь комплекс проблем. Але є проєктно-кошторисна документація, яка дозволяє розпочати ремонт шляхопроводу», – зазначив Буджак.

За його словами, у 2021 році на Прикарпатті планують відремонтувати три мостові переходи. Окрім Делятинського, заплановані ремонт мосту у Рожневі Косівського району, який зруйнувала повінь, та у Верховинському районі на дорозі Р-24. Також у Яблуневі 20 січня перекриють головну переправу. Там роботи розпочались торік.

«Вже готовий об’їзний міст і ми сподіваємось 20 січня перекрити проїзд по головному мосту у Яблуневі Косівського району і розпочати там будівельні роботи», – зауважив Буджак.

Він повідомив, що минулого року дорожнім службам вдалось завершити ремонт двох мостових переправ: на дорозі Бурштин – Калуш через Дністер та на дорозі Н-10 у селі Боднарів.

За словами посадовця, 2020-й для Служби автомобільних доріг був найбільш успішним за останні 5 років, оскільки вдалося виконати робіт у дорожньому господарстві на суму майже 2 млрд грн. І це утричі більше, ніж у 2019 році. Тому головним завданням на 2021 рік дорожники бачать необхідність довести усі дороги державного значення до доброго експлуатаційного стану. На Прикарпатті таких автошляхів налічують близько 1020 км

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...