Мед Атлант

Верховинський національний природний парк розширили на майже 1 700 гектарів

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 2/2020 “Про зміну меж території Національного природного парку «Верховинський».  Землі вилучили у ДП “Верховинське лісове господарство”.

До території Національного природного парку «Верховинський» погоджено в установленому порядку включення 1695,5 гектара земель державної власності на території Івано-Франківської області, що вилучаються у державного підприємства «Верховинське лісове господарство» і надаються національному природному парку у постійне користування.

Кабінет Міністрів України  повинен забезпечити внесення у шестимісячний строк в установленому порядку змін до Положення про Національний природний парк «Верховинський». Також  Зеленський доручив вирішити протягом 2021 — 2023 років відповідно до законодавства питання щодо надання Національному природному парку «Верховинський» у постійне користування 1695,5 гектара земель державної власності, що вилучаються у державного підприємства «Верховинське лісове господарство», та проведення державної реєстрації речових прав на відповідні земельні ділянки.

Президент України постановив Кабінету Міністрів України передбачати під час підготовки проектів законів про Державний бюджет України кошти, необхідні для функціонування Національного природного парку «Верховинський» з урахуванням зміни меж його території.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...