Мед Атлант

Прикарпатець розробив мобільний додаток для походів у Карпати

Роман Гелемб`юк з Івано-Франківщини створив інтернет-платформу “В похід Карпатами”, де зібрано все, що потрібно для гірської мандрівки.

Платформа має свій додаток для Android. Особливостями розробки, основними функціями та нещодавніми оновленнями додатку автор поділився із Суспільним .

Над створенням додатку програміст Роман Гелемб’юк працює впродовж двох років. Своїм хобі займається у вільний від роботи час.

Я не використовую якихось методологій розробки. Коли в мене є вільних пів години, я сів за ком`ютер і роблю, – каже розробник.

Додаток містить карти, якими можна користуватися без інтернету, якщо попередньо їх завантажити, чат, де мандрівники можуть спілкуватися або звертатися за допомогою в екстрених ситуаціях.

 

Ви бачите по додатку, де ви знаходитеся, можете обрати маршрут для походу в Карпати. Маршрути описані, там розписані окремо вершини гірські. Самі користувачі додатку можуть позначати, де є джерела, колиби, місця привалів. Можна обмінюватися коментарями, фотографіями, – розповідає Роман Гелемб`юк.

Інформацію для маршрутів автор шукає з різних джерел, треки складає по картах і супутникових знімках, 3D анімацію бере з програми Google Earth.

Я написав модуль, який натисканням кнопки експортує мені спеціальний файл, в якому записаний маршрут. Тобто сам трек, назви гір по дорозі, їхні координати, висоти. Оце все експортую, а потім я відкриваю програму Google Earth, яка є безкоштовною, – ділиться автор.

 

Загалом розробник планує створити 108 віртуальних маршрутів, а також розробити версію для IOS.За словами Романа Гелемб’юка, він сам любить походи і користується додатком під час них. Тоді ж у нього виникають нові ідеї.

Додаток безкоштовний, його можна завантажити з Google Play.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...