Мед Атлант

Цілився у голови, стріляв у повітря: прикарпатець пістолетом вгамовував сусідів

14 січня Коломийський міськрайонний суд виніс вирок чоловіку, який вчинив хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї. Окрім цього, обвинувачений не мав дозволу на зберігання і використання зброї.

Як зазначається у матеріалах справи,  опівночі 7 липня 2020 року  обвинувачений побачив, що у дворі його будинку сусіди розклали намет і щось святкують. Взявши пістолет, чоловік вийшов на вулицю і здійснив постріл у повітря.

Після цього, обвинувачений увійшов до намету, в якому знаходилися його сусіди, демонстративно дістав пістолет та почав спрямовувати її в голови кожному із присутніх, при цьому виражався в їх сторону нецензурною лайкою та погрожував фізичною розправою, а також можливістю застосування вогнепальної зброї, що було сприйнято присутніми, як реальну загрозу для їхнього життя та здоров`я.

У подальшому, чоловік на деякий час вийшов із намету та з хуліганських спонукань здійснив ще один постріл у повітря. Після чого відразу ж повернувся до намету, де продовжив погрожувати сусідам.

У судовому засіданні обвинувачений  свою вину у вчиненому визнав в повному обсязі, і надав суду показання, що почув на вулиці гамір, тому вийшов з будинку за місцем свого проживання. Під будинком він побачив, що стояв намет, в якому знаходилося багато людей – зокрема потерпілі, потім підійшов до намету він попросив їх щоб були тихіше, однак не зважали. Він зробив постріли вгору у повітря з пістолета, який знайшов на озері, та мав при собі, без будь-яких дозволів, та у наметі спрямовував зброю в область голови кожному із присутніх. У вчиненому щиро розкаюється.

Потерпілі на судове засідання не з`явилися і просили обвинуваченого суворо не карати.

Суд  призначив покарання з випробуванням з іспитовим строком – 2 роки 6 місяців.Відповідно до вимог ст.76 КК України чоловік повинен періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Також з чоловіка стягнули на користь держави-витрати по експертизах в розмірі 1307 гривень 60 копійок

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...