Мед Атлант

Як змінити постачальника газу і платити менше

У багатьох регіонах тарифи за січень сягнули 10 гривень за кубометр. Уряд зрештою був змушений втрутитися в ситуацію і встановити граничну ціну на газ для населення – 6,99 грн за кубометр до кінця опалювального сезону.

Українці могли б платити за газ іще менше, ніж 6,99 грн – якби вчасно змінили постачальника, які пропонували своїм клієнтам програми фіксації ціни. Така можливість з’явилась ще влітку 2020 року, інформує сайт BBC Україна.

Продавця газу змінили близько половини мільйона абонентів.

З чого почати?

З того, що витратити трохи часу і порівняти пропозиції різних постачальників газу.

Для цього можна, приміром, користуватися сайтом “ГазПравда“, який був створений за підтримки “Нафтогазу” і моніторить актуальні ціни на газ для споживачів від різних компаній.

Також можна завантажити мобільний додаток EnergyOnline, який дозволяє обрати свій регіон і порівняти ціни від різних постачальників – його створила Національна комісія з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Нового газопостачальника можна шукати будь-де – хоч у Google, – але завжди перевіряйте, чи має компанія ліцензію на постачання газу.

Що далі?

Після того, як ви обрали для себе найвигіднішу пропозицію, треба подати заявку на сайті вашого майбутнього газопостачальника.

Для цього може знадобитися EIC-код – персональний газовий номер об’єкта газопостачання. Шукайте його в вашому старому договорі з постачання газу або в рахунку за розподіл газу.

Крім заяви споживач також має подати новому газопостачальнику паспортні дані, ідентифікаційний код та засвідчити право власності на приміщення, куди він хоче отримувати газ.

А потім?

Просто чекайте. Постачальник має 21 день, аби розглянути вашу заявку та ухвалити рішення.

Наявність боргу може стати причиною проблем з укладанням угоди з новою компанією.

Детальніше у статті: Як змінити постачальника газу і платити менше.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...