Мед Атлант

Минулого року на Прикарпатті виявили 60 неконтрольованих мігрантів

Пріоритетною у діяльності міграційної служби є функція запобігання та виявлення фактів неконтрольованого перебування іноземних громадян на території України. У цьому плані міграційна служба має чітко встановлені законодавством повноваження та компетенцію.

 Слід мати розуміння, що іноземці, які порушили правила перебування в нашій країні, – не злочинці, а правопорушники. За порушення міграційного законодавства вони притягуються до адміністративної відповідальності і надалі мають виконати рішення суду чи безпосередньо припис міграційної служби.
У 2020 році на території Івано-Франківської області за вчинення правопорушень у сфері міграційного законодавства до адміністративної відповідальності було притягнуто загалом 163 осіб, в тому числі 131 громадянина інших країн.
Власне основні зусилля зосереджувалися на виявленні фактів незаконного ( неконтрольованого) перебування іноземних громадян на території України. Іншими словами, йдеться не про забудькуватих або добросовісних іноземців, які з певних причин протермінували строки виїзду з України (хвороба, сімейні обставини, проблеми з транспортним сполученням під час карантинних заходів), а про «класичних» нелегалів. Іноземці цієї категорії, втративши підстави для законного перебування в Україні, свідомо ухиляються покидати нашу країну. Про них мовою цифр:
– торік міграційники Прикарпаття у взаємодії з правоохоронними органами виявили 60 неконтрольованих мігрантів.
Практично усі особи-правопорушники після притягнення до адміністративної відповідальності (сплати штрафів) і в окремих випадках за рішенням суду змушені були виїхати з України. Окрім 3 осіб, які поміщені у Волинський та Миколаївський Пункти тимчасового перебування іноземців та осіб, які незаконно знаходяться на території України. У даний час вживаються заходи щодо їх ідентифікації ( документування паспортами їхніх держав) і забезпечення виконання рішення судів про примусове видворення чи примусове повернення цих осіб з України.
– стосовно 3 іноземців-нелегалів, які ухилялися від виконання рішень про примусове повернення в країни походження, судами прийнято рішення про примусове видворення з України. У кожному разі працівники міграційної служби супроводжували осіб цієї категорії до пунктів перетину державного кордону.
– щодо 41 іноземця, що порушили правила перебування в Україні, прийнято рішення про заборону подальшого в’їзду в нашу країну на визначений період.
– спільно з правоохоронними органами забезпечено видворення з території України 2 іноземців, які були засуджені і відбували покарання у місцях позбавлення волі за вчинення на території України тяжких та особливо тяжких злочинів (умисних вбивств, розбійних нападів, грабежів), мали певний вплив у кримінальному середовищі та перебування яких в Україні могло негативно впливати на криміногенну обстановку;
– 1 іноземцю-правопорушнику скорочено строк перебування і зобов’язано достроково покинути територію України;
– протягом року забезпечено стягнення штрафів з правопорушників міграційного законодавства на загальну суму майже 220 тисяч гривень.
 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...