Мед Атлант

Франківка першою в Україні проплила милю в крижаній воді. ФОТО / ВІДЕО

Марина Цимашевич з Івано-Франківська першою в Україні проплила Льодову Милю.

Про це плавчиня повідомила на сторінці у фейсбуку.

Льодова миля, як пояснює спортсменка, – це соло заплив на 1609 м в крижаній воді менше 5 градусів в одному купальнику, шапочці і окулярах. Він проводиться тільки індивідуально, з великою командою рятувальників навколо і має бути підтверджений International Ice Swimming Association.
Наприклад, на змаганнях найбільша допустима «королівська» дистанція – це 1 кілометр. А Миля – це з розряду екстремального хардкору на виживання. Я 388 людина на планеті, яка це зробила. Проплила 1612 м у воді 4,3С за 44 хвилини. Сказати що було важко – то нічого не сказати. Більшу частину дистанції я проплила спокійно, а на останніх 300 метрах від переохолодження м’язи просто стали відмовляти. Я з усіх сил пнуся плисти – а вони просто не слухають! – поділилася Марина.
В льодовому плаванні, зауважує спортсменка, заплив вважається закінченим, не коли ти вийшов з води, а коли прийшов до себе, загроза життю минула. “Процес відігрівання перемерзлого організму довший і часто набагато небезпечніший, ніж саме плавання. Але все вдалося”, – каже Марина.
Також плавчиня оприлюднила відео:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...