Мед Атлант

Кабмін звільнив Немілостівого, який їздив напідпитку і грубіянив патрульним

Кабінет міністрів звільнив заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram, пише УП. 

“Поведінка, яку дозволив собі заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталій Немілостівий, є неприпустимою. Усі мають бути рівними перед законом. Тому ми оперативно розглянули питання звільнення заступника міністра. Посада в Кабінеті міністрів України – це не привілей, це перш за все відповідальність перед людьми та країною”, – йдеться у дописі.

В Офісі президента схвально відреагували на звільнення чиновника, замішаного в скандалі.

Шмигаль анонсував позачергове засідання Кабміну на ранок вночі.

Уряд відреагував на скандал після того, як у ЗМІ з’явилося відео суперечки Немілостівого й патрульних на столичній дорозі, хоча сам інцидент датований 30 грудня 2020 року.

За даними патрульних поліцейських, чиновник порушив правила дорожнього руху і виявився нетверезим. Але під час складання протоколу він кинув їм ключі від авто і збирався йти з місця події, хизувався високою посадою і навіть штовхав та смикав правоохоронців.

Міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський у Facebook назвав неприйнятною поведінку свого заступника Немілостівого, а той у коментарях  перепросив у начальника за “безвідповідальну поведінку”.

Патрульні скомандували водієві залишатися на місці, однак той не реагував. Натомість почав погрожувати посадою, штовхати патрульних та шарпати за формений одяг. На що патрульні, згідно зі ст. 45 ЗУ “Про Національну поліцію”, застосували до громадянина кайданки.
На водія інспектори склали адмінматеріали: протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП та постанову за порушення вимог дорожного знаку 5.7.1 “Виїзд на дорогу із одностороннім рухом”, а також протокол про адмінзатримання. Наразі адмінматеріали направлені до суду, який прийме рішення у цій справі. Фрази “я заступник міністра”, “а ви знаєте, хто мій дядько”, “поговоріть по телефону” та подібне ніяк не діє на патрульну поліцію. Існує буква Закону — існує відповідальність за порушення, – повідомляють у пресслужбі МВС.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...