Мед Атлант

Прикарпатець, що п’яним збив велосипедиста, заплатить 8500 гривень штрафу

15 січня у Тлумачі засудили водія, що п’яним збив велосипедиста.

Як йдеться у матеріалах справи, 21 червня 2020 року водій на “ВАЗ 2103” їхав по дорозі у селі Локітка Тлумацького району в напрямку села Попелів. Його автівка була несправною.

У той час з лівої сторони проїзної частини дороги у попутному напрямку руху автомобіля їхав велосипедист.

Водій не справився з керуванням, виїхав на зустрічну смугу руху, з’їхав вліво, де в’їхав у металеву огорожу та збив велосипедиста. У потерпілого були травми середньої тяжкості. 

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. Він зазначив, що у той день випив 250 грамів горілки та пляшку пива. Просив його суворо не карати та врахувати судом при призначенні покарання те, що він перебуває у цивільному шлюбі та проживає з жінкою, яка має шість неповнолітніх дітей, яких він є утриманцем. Цивільний позов потерпілого до нього про відшкодування матеріальної та моральної шкоди визнає частково, не заперечує щодо стягнення з нього матеріальної шкоди у розмірі 4500 гривень. У задоволенні моральної шкоди просив відмовити повністю.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання – 8500 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін один рік.

З підсудного на користь потерпілого стягнули матеріальної шкоди 7 824 гривень 53 копійки та у рахунок відшкодування моральної шкоди – 6000 гривень.

Читайте також: 26-річний прикарпатець, що п’яним вчинив ДТП з потерпілим, проведе за ґратами 3 роки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...