Мед Атлант

У МОЗ пояснили, чому відсторонили “Медичні закупівлі” від придбання вакцин проти COVID-19

Міністерство охорони здоров’я віддало перевагу міжнародній організації Crown Agents для закупівлі вакцини від COVID-19 через досвід закупівлі вакцин та жорстку політику конфіденційності.

Про це розповіла заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова під час брифінгу 21 січня, інформує УП. Життя. 

“Ми вітаємо рішення уряду доручити цій компанії закупівлю вакцини від COVID-19 для України. Ця організація родом із Великої Британії, має бездоганну міжнародну репутацію і на цей час займається закупівлею вакцин безпосередньо від COVID-19 для різних країн, зокрема законтрактована урядом Великої Британії. Тривалий досвід співпраці з  Crown Agents  та світовими фармвиробниками, пов’язаний з перевіркою доброчесності та комплаєнсом, дуже жорсткою політикою конфіденційності. А у перемовинах з виробниками вакцини від COVID-19  це є найважливішим чинником”, – розповідає Світлана Шаталова.

У МОЗ також наголосили, що державне підприємство “Медичні закупівлі України” не зможе виконати відповідне завдання із закупівлі вакцин від COVID-19.

“Це пов’язано із надзвичайно жорсткими правилами конфіденційності та політик про нерозголошення, яких ДП відповідно до українського законодавства виконати не зможе”, – зазначили у відомстві.

За словами заступниці міністра,  МОЗ планує закуповувати вакцину у різних виробників, тому розгалужена мережа і досвід у закупівлі вакцин та лікарських засобів дає перевагу  Crown Agents отримувати від виробників вакцину від COVID-19 для України якомога швидше.

Нагадаємо, що на позачерговому засіданні Кабінет міністрів України забрав функцію закупівлі вакцин від держпідприємства “Медзакупівлі України” і передав процес міжнародній організації Crown Agents.

За словами міністра охорони здоров’я, МОЗ співпрацює з цією компанією з 2015 року. Вона займається закупівлею медичних виборів, лікарських засобів, зокрема, вакцин.

Щодо закупівлі вакцини COVID-19, компанія матиме повноваження, на укладання контрактів та логістичний супровід вантажів.

Читайте також: Україна готова до проведення вакцинації проти COVID-19 – Степанов.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...