Мед Атлант

Прикарпатців попереджають про кунжут з небезпечною речовиною

В неочищеному насінні кунжуту, що експортувалось з Індії через Нідерланди до країн-членів ЄС та до України, виявили оксид етилену.

До Держпродспоживслужби надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF).
Зазначається, що оксид етилену (> 5 mg/kg – ppm) знайшли в неочищеному насінні кунжуту, що експортувалось з Індії (експортер – Talakshi Lalji & Co, Mumbai) через Нідерланди (імпортер – H.HC. Schobbers B.V., Venlo) до країн-членів ЄС та до України (отримувач – ТОВ «Райсіо Україна», Київ).
Держпродспоживслужба області попереджає операторів ринку, підприємців, які використовують у виробництві, продають зазначений кунжут, – продукт слід вилучити.
Шановні споживачі! У разі виявлення харчового продукту в обігу просимо негайно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392, або звертайтесь до районних, міських управлінь, відділів Головного управління, – зазначають у Держпродспоживслужбі.
Довідково.
Оксид етилену – токсична речовина. Звичайні симптоми системного отруєння оксираном — головний біль, задишка, нудота і блювання. Поріг сприйняття людиною запаху оксирану — 1,26 мг/л. Гранично допустима концентрація оксирану в повітрі прийнята рівною 1 мг/л.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...