Мед Атлант

Тарифи на електроенергію: Уряд планує виділити 1,4 мільярда на компенсації за скасування пільг

Кабмін планує виділити 1,4 млрд грн з бюджету на виплату компенсацій на оплату електроенергії, спожиту у першому кварталі 2021 року, у зв’язку із скасуванням пільгових тарифів.

Про це йдеться у проєкті постанови, підготовленим Мінсоцполітики, який виставили на обговорення на сайті Федерації профспілок, інформує “Економічна правда”. 

Відповідно до документа, кошти спрямують Мінсоцполітики на виплати компенсацій таким категоріям споживачів (крім тих, які отримують субсидію):

  • які проживають у житлових будинках (у т.ч. у будинках готельного типу, гуртожитках і квартирах), обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками (у т.ч. у сільській місцевості) і станом на 31 грудня 2020 року мали право на знижену ціну;
  • які проживають в багатоквартирних і не газифікованих будинках, в яких відсутнє або не функціонує центральне опалення (у т.ч. в сільскій місцевості);
  • багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

“Компенсація надається для покриття різниці вартості спожитої електроенергії, що виникла в результаті відміни знижених тарифів і застосування фіксованої ціни для побутових споживачів”, – йдеться у проєкті постанови.

Читайте також: У Міненерго пояснили зростання тарифів на електроенергію для населення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...